Istarska policija objavila je detalje nesreće u kojoj je u petak oko 16 sati, u naletu vlaka na automobil, poginuo mlađi muškarac.

Galerija


Vozač (31) za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a kretao se makadamskom cestom. Dolaskom na prijelaz preko željezničke pruge, na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa, niti Andrijinog križa, vozač se nije se zaustavio ispred prometnog znaka STOP, već je nastavio vožnju preko pruge bez da se uvjerio da li nailazi vlak, priopćila je policija.

Vezani članci Stravična željeznička nesreća u Tajvanu VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima Pogled s pruge U naletu vlaka nedaleko od Unešića ozlijeđen muškarac, prevezen u šibensku bolnicu

U tom je trenutku u bočnu stranu automobila udario vlak kojim je upravljao 58-godišnji strojovoda, a koji je prometovao na relaciji Pula-Lupoglav. U trenutku nesreće u vlaku se nalazilo šest putnika koji nisu ozlijeđeni.

Vozač Renaulta je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Očevidu su uz policiju prisustvovali nadležni županijski državni odvjetnik i istražitelj željezničkih nesreća.

Željeznički promet na pruzi između željezničkih kolodvora Galižana i Vodnjan bio je u prekidu od 16 do 20:50.