Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda
Izvlači se autobus koji je sletio s autoceste kod Slavonskog Broda Foto: DNEVNIK.hr

Ravnateljstvo civilne zaštite RH otvorilo je telefonsku liniju na kojoj se mogu dobiti informacije o putnicima iz kosovskog autobusa koji je jutros sletio s autoceste kod Slavonskog Broda.


Riječ je o broju na kojemu su objedinjene informacije relevantnih službi.

Vezani članci Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač autobusa smrti na ispitivanju se branio šutnjom, sutra odluka o istražnom zatvoru. Još se ne zna identitet dvoje poginulih Maja Grba-Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Ravnateljica Hitne o stanju putnika iz autobusa strave: "Dvije osobe su životno ugrožene. U cijeloj intervenciji imali smo i malo sreće..."

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na Twitteru je objavio informaciju i na engleskom jeziku. 

 

Informaciju o otvaranju telefonske linije na Twitteru je podijelio i ministar zdravstva Vili Beroš.

"U mislima smo s obiteljima preminulih i ozlijeđenih u prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Osobno mogu potvrditi da su ozlijeđeni u najboljim rukama u OB Slavonski Brod te su uz njih i veleposlanik Republike Kosovo i prevoditelj kako bismo im maksimalno olakšali ove teške trenutke. S obzirom na povećani broj poziva zbog ovog tragičnog događaja, formirali smo u OB Slavonski Brod info centar 035 201 111. Na ovom broju se objedinjuju informacije svih relevantnih službi – Stožera civilne zaštite, Policijske uprave brodsko-posavska, Hrvatskog Crvenog križa i ostalih medicinskih službi", poručio je ministar. 

 

Posjetimo, autobus je prometovao na relaciji Frankfurt-Priština. U tragičnoj nesreći smrtno je stradalo deset osoba, od kojih je devetero putnika. Ozlijeđene osobe primljene su u slavonskobrodsku bolnicu, a vozač je uhićen.