Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba u bijegu

Split i Zagreb: Policija uhitila PREVARANTE! Evo kako su pljačkali građane!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskoj akciji uhićene su 3 osobe s područja Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske policijske uprave, a jedna je u bijegu.

Kako se doznaje danas u splitskoj policiji, uhićeni su 41 - godišnjak i 63- godišnjakinja koji su bili zaduženi za područje Zagreba i 44- godišnjakinja koja je varala građane u Splitu, dok se za 65- godišnjakom traga.

Pročitajte i ovo Uhićen Hrvoje Vojković Hrvoje vojković Posao je započeo s Tuđmanovim unukom, Croatia osiguranje isplatilo mu je ogromnu otpremninu, a onda je pao jer nije posadio tulipane Velimir Tišma Laka meta Kako prevaranti vrebaju građane? U policiji zbog nečega posebno strahuju: "Savjetujemo građanima da to nikako ne rade"

Slučaj su riješili djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su osumnjičeni od 2009. do 2012. godine nudili kredite iz inozemnih fondova lažno se predstavljajući kao zaposlenici nepostojećeg trgovačkog društva iz Austrije.

Od 18 su osoba unaprijed tražili uplatu određenih svota novca, na ime troškova obrade kredita, prijevoda dokumentacije, procjene nekretnina, te troškova prijevoza njihovih navodnih putovanja držeći ih cijelo vrijeme u zabludi.

>> USKOK u akciji: Krim istraživanje obuhvaća 16 osoba s osječkog Pravnog fakulteta

Potom su novac od uplata međusobno dijelili, dok nijedan kredit nije realiziran, potvrđeno je u policiji.

Kako se neslužbeno doznaje, najviše je oštećenih s područja Splita i Šibenika. Osumnjičeni su tako protupravno stekli oko milijun kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene