Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turistica iz Japana odlučila je prošetati Marjanom sama, a tad ju je napao nepoznati muškarac. Sve se dogodilo prije 8 dana, a djevojka je to spomenula u pismu kojeg je ostavila vlasnici apartmana.


Radi se o 26-godišnjoj Japanki, koja je vlasnici apartmana u kojem je odsjela, ostavila pismo, u kojem je opisala kako ju je napao stariji muškarac. 'Otišla sam ujutro na Marjan. Čudan stariji muškarac me uhvatio, bila sam uplašena', napisala je u pismu Japanka.

Vezani članci Napad u Kanadi - 3 Strava u Kanadi: Odjeven u kostim samuraja mačem napao nekoliko ljudi, dvije osobe ubijene, a pet ranjeno Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Policija uhitila članove obitelji napadača iz Pariza, objavljen i video njegova smaknuća

>> Otkriven sav sadržaj ruksaka: Pronađen ručnik natopljen krvlju

Djevojka u u pismu nije pojasnila kako je napadaču uspjela pobjeći, jer je pismo koje je ostavila vlasnici apartmana, zapravo pismo zahvale, u kojem je napad samo usput spomenula, piše Slobodna Dalmacija. Vlasnica apartmana obavijestila je policiju o incidentu navedenom u pismu.

Napad kojeg je Japanka, doduše samo usput, opisala, podsjeća na ubojstvo meksičke turistice Selene Margarit Graciano Macedo, koje se dogodilo 25. kolovoza, odnosno prije mjesec dana, isto tako na Marjanu.

Iz PU splitsko-dalmatinske doznajemo kako je policija zaprimila dojavu o incidentu te da im je na uvid predano i pismo. Autentičnost pisma još nije potvrđena, kao niti pretpostavka da je najnoviji napad na bilo koji način povezan s ubojstvom Meksikanke, rekli su na iz dotične PU.

No, to nije sve, jer je taj najnoviji napad na Marjanu predstavlja već četvrti ove godine. Još krajem travnja ove godine, oko 22 sata, nepoznati je napadač s leđa napao i pretukao 36-godišnju ženu te joj slomio nos i čeljust, da bi nakon toga pobjegao. Isto tako mediji su prenijeli priču i o djevojci, koju je na Marjanu zaskočio muškarac na biciklu i prijetio joj nožem. Uspjela mu je pobjeći jer je dotrčala do prijatelja.

ubojica Meksikanke Selene Graciano još uvijek nije pronađen, a napad na Japanku, dogodio se preko dana, isto kao i 25. kolovoza, kad je Meksikanka ubijena. Njezinog napadača splitski neuropsihijatar Mijo Milas opisao je kao sadistu s problemom u komunikaciji sa ženama. 'Ta osoba, koja je pristupila njoj, mora sasvim pristojno izgledati, sasvim pristojno. On, recimo, sad šuti, gleda TV, prati preko TV-a što se događa, on tu šeta među nama, on je tu u gradu, on na Marjan očito jedno vrijeme neće dolaziti' rekao je Milas za magazin Provjereno još nakon ubojstva Meksikanke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook