Ilustracija (Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Arhiva/Ivo Cagalj/PIXSELL

Pojavili su se novi detalji dramatične pljačke kioska, potjere i sukoba razbojnika s policijom u Splitu u noći s ponedjeljka na utorak. Jedan od razbojnika, koji je nožem ranio jednog od policajaca te s potukao s drugima, već je otprije policiji poznat, ali i pravomoćno osuđivani kriminalac.


Nakon pokušaja pljačke kioska, koji je u noći s ponedjeljka na utorak osujetila splitska policija i nakon kojeg je potekla i krv, poznati su novi detalji. Podsjetimo, policija je u splitskoj Teslinoj ulici zatekla dvojicu razbojnika, koji su se dali u bijeg. Prvo su sustigli starijeg, 30-godišnjaka, koji je na njih povukao nož. Svemu su svjedočili i stanari obližnje zgrade.

Vezani članci Policija, ilustracija Drama u Splitu: U zrak iz vatrenog oružja ispalio više metaka, a zatim pobjegao na motociklu Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak: "Suspendirane dvije uhićene djelatnice Grada Splita, postupamo po zakonu"

"Iz sna su nas trgnuli povici s ulice: 'Stani. Ruke gore! Ajmo, lezi dolje!' Policija je preplavila ulicu. Nastao je košmar, hrpa ljudi u pokretu, a odjednom se i zapucalo. Nismo odmah znali što se događa ni tko je ranjen. Tek nakon što je otišla Hitna pomoć, a drugi se policajci razbježali po ulici, neki od nas stanara spustili su se na ulicu kako bi vidjeli što se događa. I tada smo doznali za neuspjeli pokušaj provale tijekom koje je potekla krv", rekla je za Jutarnji list stanarka zgrade ispred koje se sve to skupa dogodilo.

Dvojica razbojnika pokušala su opljačkati kiosk kako bi se, navodno, dokopali cigareta. Kako su u blizini mjesta pljačke bili pripadnici interventne policije, oni su prvi i stigli na mjesto događaja, nakon čega su razbojnici pobjegli, svatko na svoju stranu.

Prvog, mlađeg, policajci su sustigli nakon kraće potjere i on se nije opirao uhićenju, ali je zato jedan policajac slomio ruku pri padu, hvatajući ga.

S druge strane, 30-godišnji razbojnik nije se htio predati te je izvukao nož i napao policajce koji su ga progonili. Jednog je zahvatio oštricom po ruci, a druge je izudarao. Jedan od policajaca zapucao je u zrak kako bi ga zaustavio, no tek su ga dva hica u nogu zaustavila, nakon čega je prebačen u bolnicu na liječenje.

Jutarnji doznaje i kako je napadač na policajce već otprije poznat policiji te da je riječ o mladiću koji je nezaposleni mesar, s više pravomoćnih presuda zbog krivotvorenja isprava, obijesne vožnje i napada na službenu osobu.