Policija, ilustracija
Policija, ilustracija Foto: PU istarska

Njemačka državljanka je na Istarskom ipsilonu u noći s utorka na srijedu vozila Mercedes u suprotnome smjeru, a zatim je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policajca te je završila na psihijatriji, izvijestila je istarska policija u srijedu poslijepodne.


Policija je u utorak u 22:20 sati primila dojavu da se Mercedes austrijskih registarskih oznaka kreće u suprotnome smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki - Baderna u smjeru Umaga.

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Otvorio ventile na dvije plinske boce u apartmanu u Rovinju pa izazvao više eksplozija i ogroman požar Pješakinja preminula u prometnoj nesreći u Puli - 2 Automobil udario pješakinju dok je prelazila cestu u Puli, preminula na licu mjesta

Budući da je prijetila opasnost da će vožnjom u suprotnome smjeru ugroziti druge sudionike u prometu, Istarski ipsilon zatvoren je za promet, a policijski službenici odmah su krenuli u potjeru.

Nakon što je stigla na naplatnu postaju Umag, vozačica je Mercedesom najprije udarila u automobil koji je stajao u koloni te u policijsko vozilo, a zatim je naglo krenula prema policijskom službeniku pokušavajući ga pregaziti.

Policajac je bio prisiljen uporabiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume automobila. Bez obzira na to, mercedes se nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru.

Završila na psihijatriji

Nakon odmorišta Bala, policijski službenici sustigli su automobil, a vozačica je udarila u stražnji dio policijskog vozila i zaustavila se.

Utvrđeno je da je riječ o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki koju su policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile, nakon čega je smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.

Nitko nije ozlijeđen, na mjestu događaja obavljen je očevid, a nad njemačkom državljankom provest će se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obijesnom vožnjom dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.