Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Donosimo snimku novog divljanja po hrvatskim autocestama.


Jedan je 26-godišnji Nizozemac naganjanje s 'presretačem' po autocesti Zagreb-Lipovac platio 6.000 kuna, a zabranjeno mu je i upravljanje vozilima B kategorije na području Hrvatske u sljedećih godinu dana.

Vezani članci Slika nije dostupna Opet divljanje na A3: Talijan jurio 225 kilometara na sat Slika nije dostupna Na autocesti Zagreb-Lipovac jurio 244 km/h

Naime, kako nam je rekao šef smjene Prometne policije u PU brodsko-posavskoj, Zlatko Pavković, mladi se Nizozemac jutros oko 10.50 Mercedesom AMG kretao iz smjera Zagreba te je kod mjesta Nova Kapela velikom brzinom pretekao drugi Mercedes, a radilo se zapravo o tzv. policijskom presretaču.

Policijsko vozilo ubrzalo je kako bi dostiglo Nizozemca, no on je, kako je kasnije objasnio policiji, mislio da se vozač drugog Mercedesa želi s njim utrkivati. Na kraju je ipak zaustavlje i odveden u prostorije policije gdje je platio 6.000 kuna kazne.

>> Po autocesti Zagreb-Split jurio 258 na sat!

Utvrđeno je da je najveća brzina kojom je juri iznosila 248 km/h, no Pavković napominje da je to maksimalna brzina koju uređaj u vozilu koje je interveniralo u ovoj situaciji može izmjeriti, pa se ne isključuje da je u nekom trenutku bila i viša.