Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon u Zagrebu

Jelavić prespavao u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikica Jelavić noć je poveo u pritvoru u prostorijama PNUSKOK-a na zagrebačkim Oranicama, a neslužbeno doznajemo kako je opovrgnuo sve optužbe koje ga terete.

'Obavijesni razgovor započet sinoć u policijskom 'uskoku' i prekinut tijekom noći jutros je nastavljen', potvrdio je Jelavićev odvjetnik Milenko Umičević koji je ponovio da se Jelaviću ništa ne stavlja na teret nego je u policiji samo zbog obavijesnog razgovora. Što policiju zanima i o čemu razgovaraju s Jelavićem odvjetnik nije želio govoriti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko je Nikica Jelavić? 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine' Slika nije dostupna Oslobođen optužbi Presuda: Nikica Jelavić ni treći put nije kriv

Jelavić je u ponedjeljak u 16.40 sletio u Zagreb iz Sarajeva. Ubrzo nakon što je zadržan na aerodromu, odveden je u PNUSKOK. Kroz staklo je mahnuo svom odvjetniku i ubrzo nakon toga ga je odveo policajac te je zadržan.

Preuzeli su mu stvari i nakon sat vremena odveli u policijski USKOK. Iznenadilo je to i njegovog odvjetnika koji ga je čekao s druge strane stakla.

>> VIDEO: Pripuz nakon puštanja iz policije prvo popio piće

'Mene je zvao Jelavić nakon što su ga kontaktirali iz policije da treba doći na informativni razgovor. Nakon toga me zamolio da obavijestim policiju da će on doći na razgovor. Ja sam to prenio policiji i pitao gdje se on treba javiti', rekao je odvjetnik Umičević i rekao da je njihov dogovor bio da se nađu na Plesu i odu na policiju.

'Ja sam iznenađen i mislim da nije bilo razloga za uhićenje. Pogotovo jer smo najavili da će doći. On je došao iz strane države da obavi svoju građansku dužnost', rekao je Umičević.

Jelavića, kao i njegovog kolegu Zorana Pripuza - policija je htjela ispitati u sklopu akcije Šok 3. No, tijekom spektakularnih privođenja skupine s Knežije - obojica su bila na putu. Pripuz se policiji javio krajem prošlog tjedna, a nakon noći provedene u PNUSKOK-u pušten je na slobodu. Isto je danas, kaže njegov odvjetnik, htio napraviti i Jelavić koji se sa službenog puta iz Sarajeva vraćao u Zagreb.

Policija za Jelavićem raspisala internu tjeralicu

Prošle godine  oslobođen je svih optužbi. Ima li policija novih dokaza ili Jelavića zove samo na obavijesni razgovor još uvijek nije poznato.  Policija je za njim raspisala internu tjeralicu, ali to, zbog istrage, poručuju nisu željeli objaviti u medijima.

Podsjetimo, u sklopu akcije Šok 3 Darku Dakiću i Đorđi Vuletiću je određeno 30 dana pritvora i protiv njih je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubojstva Dušana Miljuša i Josipa Galinca.

Vuletića i Dakića tereti se kao 'izvršitelje pokušaja ubojstva'. Nalogodavac, pak, još nije otkriven, a policija se nada da bi to mogla uspjeti akcijom 'Šok 3', jednom od opsežnijih u posljednjih nekoliko godina, u kojoj su prošlog tjedna i uhićeni Vuletić i Dakić. Tada je privedeno još desetak osoba, no sve su puštene nakon obavijesnih razgovora. (Hina/D.Ma./E.F./I.I.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene