Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom naselju Botinec mladić je nezadovoljan radovima izmladio vodoinstalatera. I to letvom po glavi, nanijevši mu teške tjelesne ozljede.


Danijel Leščan (21) prvo se u kafiću posvađao s izvoditeljem instalaterskih radova Mile Butoracom (47), da bi ga ovaj nakon toga ošamario.

Vezani članci Nestali radnik još nije nađen (Foto: Paula Klaić Saulačić) Nastavlja se potraga za radnikom hidroelektrane: Akciji se na brodicama pridružio i velik broj građana Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 3 Za trećim radnikom HE Plat traga GSS sa psima i dronovima, MUP poslao helikopter

Mladić je zatim otišao u susjedno dvorište po komad drveta te ga je u kući svojih roditelja u Novom Zagrebu istukao po glavi.

Radnik je prevežen na zagrebačku Traumatološku kliniku, dok je nasilnik odveden na policiju na kriminalističku obradu.

Sudionici ovog fizičkog sukoba završili su sa prekršajnim prijavama za remećenje javnog reda i mira. Danijela Leščana policija već ima u evidenciji, a sada će protiv njega biti podignuta i kaznena prijava za nanošenje teške tjelesne ozljede.

U prvih šest mjeseci ove godine na zagrebačkom području zabilježeno je 114 teških ozljeda. U 90-ak slučajeva radilo se o banalnim svađama koje su završile poput jučerašnje. U 81 posto slučajeva počinitelji su odmah bili poznati policiji.

Nanošenje teške tjelesne ozljede tretira se kao kazneno djelo protiv života i tijela, u što još spadaju ubojstvo i pokušaj ubojstava.

Na zagrebačkom području u ovoj je godini zabilježeno ukupno 146 takvih kaznenih djela.