Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pješak koji je u srijedu poslijepodne poginuo u naletu automobila na zagrebačkoj Peščenici je, prema nalazima policijskog očevida, u trenutku nesreće prelazio pješački prijelaz na crveno svjetlo.


Na 72-godišnjeg pješaka koji je ozljedama podlegao na mjestu nesreće naletio je 19-godišnji vozač mercedesa na raskrižju Vukovarske ulice s ulicom Donje Svetice, izvijestila je policija.

Vezani članci Autobus u prometnoj nesreći Vozač autobusa zapalio društvene mreže: "Dragi moji prijatelji, sutra sam možda ja na ovakvim fotografijama..." Autobus u Indiji, ilustracija Kobni odlazak s posla: Najmanje 18 ljudi je poginulo, autobus prevozio više putnika od dozvoljenog

Tijelo stradalog pješaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nakon višegodišnjeg pozitivnog trenda zagrebačka policija je 2016. zabilježila povećanje broja stradalih na cestama. Dok je u isto vrijeme lani u prometnim nesrećama poginulo šest osoba ove je godine, prije stradavanja posljednjeg pješaka na Peščenici, u prometu zabilježeno čak 15 smrtnih slučajeva.

Zbog prometne nesreće koja se nedavno dogodila na Kvaternikovu trgu u Zagrebu, u kojoj je poginulo dvoje pješaka, prometni stručnjak Željko Marušić predložio je nekoliko mjera kao što su integralni video nadzor, poništenje vozačke dozvole i strožije kažnjavanje "recidivista", kako bi se takve nesreće svele na najnižu moguću razinu.

Također, prekršajno, a ne kazneno procesuiranja državljana Srbije za subotnju prometnu nesreću u Ilici, koja se tek prisebnošću i spretnošću oca djeteta u kolicima pukom srećom nije pretvorila u tešku tragediju, Marušić je ocijenio skandalom koji će nanijeti dugoročnu štetu sigurnosti cestovnog prometa i dovesti u pitanje funkcioniranje pravne države. (Hina)