Ispitivanja 13-ero osumjičenih u aferi Vjetroelektrana, među kojima je prvoosumnjičena smijenjana državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, nastavljeno je u subotu prijepodne, doznaje se iz izvora bliskim istrazi.


U subotu prijepodne u Uskoku je ispitana jedanaestoosumnjičena HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić, dok su osmoosumnjičeni zagrebački poduzetnik Josip Ravlić i šestoosumnjičeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić nakon ispitivanja u Uskoku pušteni na slobodu u petak navečer.

U Uskoku su u petak ispitani i desetoosumnjičena tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede Ružica Njavro te još petero osumnjičenika, među kojima je i sedmoosumnjičeni poduzetnik Ante Sladić za kojeg će se tražiti istražni zatvor.

Josipa Rimac Policija objavila detalje uhićenja Josipe Rimac: "Koristila je status u Ministarstvu uprave"

Tko je Josipa Rimac? Tko je uhićena Josipa Rimac? Voli skupe torbice, zvali su je kraljicom Knina i HDZ-a, posrnula s Karamarkom, a pratile je i afere

Uskok je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Pnuskoka u aferi Vjetroelektrana, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, među kojima je i smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.

Trinaest državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Pored Rimac, Jakupčića, Sladića, Ravlića, Turbić i Njavro, prijavljeni su vlasnik grupacije Lager i tvrtke C.E.M.P. Milenko Bašić (55), izvršni direktor Lagera Dragan Stipić (35), šef splitske ispostave Hrvatskih šuma Ivan Melvan (63) i direktor Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomislav Jureković (61). Uz njih, prijavljeni su HDZ-ov kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija (55), kninski poduzetnik Nikola Lapčić (35) i u petak smijenjena pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac (48).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju