Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći dan potrage

Za trećim radnikom HE Plat traga GSS sa psima i dronovima, MUP poslao helikopter

Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 3
Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 3 HGSS
Aktualno Galerija Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 1 Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 1 Foto: HGSS Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 2 Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 2 Foto: HGSS +0 Potraga za trećim radnikom HE Plat ušla je u treći dan (Foto: HGSS) - 3 Galerija 1/3 >>
Potragu dodatno otežavaju vremenski uvjeti - jak vjetar i veliki valovi, zbog čega policijska plovila ne mogu izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš.

Opsežna potraga za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, koji je nestao u požaru u četvrtak, ušla je u treći dan, u subotu od ranojutarnjih sati intenzivirana je s maksimalnim brojem ljudi, ali bez rezultata, izjavio je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom djevojčice - 1 Nema rezultata Dankini krvnici tijelo su premjestili više puta? Policija će ponovno proći već pretraženo područje Cvijeće i svijeće u Banjskom Polju Traje potraga Majka ubojice malene Danke bez imalo srama pravda sina: Otkrila što je policija uzela iz kuće

''Traži se još i na kopnu i na moru, tu su dva plovila policije, brod obalne straže i helikopter MUP-a'', rekao je načelnik.

''U dogovoru s pomorskom policijom pokušat ćemo se iskrcati na Sušpetar i opet Mrkan jer imaju djelovi koje zbog vjetra i valova nismo stigli pregledati jer tamo direktno puše bura, sada je plan odemo opet tamo'', kaže Mario Begić, pročelnik stanice HGSS-a Dubrovnik.

Potragu dodatno otežavaju vremenski uvjeti - jak vjetar i veliki valovi, zbog čega policijska plovila ne mogu izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš. Od 9 sati angažiran je i jedan helikopter MUP-a.

U potrazi koja se odvija u akvatoriju od Kupara na zapadu do otvorenog mora kod otočića Mrkan, Bobara i Supetar, sudjeluju policija, HGSS, sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva s juga Hrvatske, djelatnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je u pripravnosti.

„Mještani nam mogu pokazati određena mjesta do kojih se može prići, jer na dijelu obale ne može se prići pješke. Ako dopuste vremenski uvjeti, pripadnici HGSS-a će u 'suhim' odijelima i kajacima pretražiti litice na otočićima Mrkan i Bobara. Zbog bure nismo mogli ranije angažirati helikopter, a ne znam koliko će još moći biti u zraku. Imamo svesrdnu pomoć HEP-a i zaposlenika HE Plat“, rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Pavličević.

U potrazi su se organizirali i građani sa svojim plovilima, ali zbog nepovoljnog stanja mora Pavličević ne može preporučiti isplovljavanje s malim barkama izvan lučica.

Sudjeluje 11 članova dubrovačkog HGSS-a

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svojim je stranicama objavila kako u potrazi sudjeluje 11 članova HGSS-ove stanice Dubrovnik.

"Uz obalno područje i poluotoke pretražuju se i otoci Mrkan i Bobara. U potragu su uključeni dronovi i potražni psi HGSS-a. Tijekom jutra u potragu je bio uključen i helikopter. Situaciju izuzetno otežava jaka bura.

Na terenu uz HGSS su i sve raspoložive snage Civilne zaštite: policija, vatrogasci i mještani. U stalnoj pripravnosti su timovi HMP.

U popodnevnim satima očekuje se da će se potrazi priključiti dodatni resursi", objavio je HGSS.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene