Obiteljsko nasilje, ilustracija
Obiteljsko nasilje, ilustracija Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 33-godišnjaka zbog nanošenja tjelesne ozljede supruzi i povrede djetetovih prava.


33-godišnjaka se tereti da je 9. lipnja ove godine u noćnim satima u obiteljskoj kući u Kuršancu došao kući pijan i galamom probudio izvanbračnu suprugu.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Nasilje, ilustracija Zbog pandemije raste nasilje u obitelji: "Epidemiološke mjere dovele su do produbljenja problema"

Nakon toga je prolio kantu vode po svoje troje djece u dobi od 15, 14 i 12 godina te više puta udario suprugu šakom u glavu i nanio joj tjelesne ozljede.

33-godišnjak se nalazi u istražnom zatvoru. U optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Kazneni zakon za kazneno djelo povrede djetetovih prava predviđa kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, a za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede članu obitelji - kaznu zatvora u trajanju do tri godine.