Nasilje, ilustracija
Nasilje, ilustracija Foto: Getty Images

Zbog fizičkog napada na dvojicu Vukovaraca, za koje se neslužbeno doznaje da su srpske nacionalnosti, uhićen je 27-godišnjak te mu je određen jednomjesečni pritvor, dok su za ostalim sudionicima napada raspisane tjeralice, izvijestila je u utorak vukovarsko-srijemska policija.


27-godišnjak je osumnjičen da je nedjelju 20. rujna, oko 0:20 ispred ugostiteljskog objekta u Ulici slobode fizički napao 36-godišnjaka i 31-godišnjaka te ih pritom lakše ozlijedio.

Vezani članci Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres" Park Maksimir, ilustracija U Maksimiru zapalili muškarca zbog njegove seksualne orijentacije? ''Izgledam kao nakaza''

Nakon kriminalističkog istraživanja 27-godišnjak je u ponedjeljak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave, a potom je odveden u vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo, gdje mu je rješenjem suda određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u zatvor u Osijeku.

Za drugim osobama osumnjičenima da su bili supočinitelji, a čiji je identitet policiji poznat, raspisana je tjeralica, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, navodi policija.

Prema neslužbenim informacijama, iza napada stoje pripadnici jedne od hrvatskih navijačkih skupina.