Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozači se boje ići na posao

Napadi na splitske autobuse postali svakodnevica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadi huligana na gradske autobuse postali su svakodnevica u Splitu. Napadnu kamenjem, potom ukradu novac i netragom nestanu. Putnicima više nije svejedno, a vozači se boje ići na posao.

Sinoć napadnut autobus razbijenih vrata čeka svoj popravak u garaži, a sposoban za rad danas nije ni njegov vozač Ante Grančić koji je sinoć bio meta pljačke. Sve je počelo bacanjem kamenja i razbijanjem stakala. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Venecije Autobus smrti Vozač autobusa uoči nesreće objavio selfie, poznato i što pokazuju snimke, a očevici tvrde: "Nije bilo smisla da to napravi" Vozač autobusa Nevjerojatno VIDEO "Je li on to drogiran?" Širi se jeziva snimka hrvatskog vozača autobusa koja ledi krv u žilama

Otuđili oko 3.000 kuna

'Čuo sam udarce, prošao nekih 12-ak metara i potom stao na ugibalištu te upalio sva četiri žmigavca. Izašao sam van a oni su iskoristili moju nepažnju i kroz otvor prozora uzeli su mi dokumente, novac i karte', ispričao je vozač. Lopovi su sve skupa odnijeli oko 3.000 kuna, a potreseni Ante potražio je i liječničku pomoć. 'Bio sam u šoku, plakao sam zbog svega što se dogodilo pa su me odvezli na Hitnu'.

Smišljena pljačka ili vandalizam?

Danas i on i njegov šef sumnjaju da je cijela akcija bila dogovorena - jedni kamenjem zaustave autobus, a drugi potom pljačkaju. U 'Prometu' su ovih dana šokirani, jer je razbijanje stakala kamenjima više nego učestalo u zadnjih nekoliko dana. 'U posljednjih 5-6 dana razbijeno je isto toliko autobusa. To su sve novi autobusi koje smo mi kupili. Posljednja nas je nabavka stajala 13,5 milijuna eura i zbilja je suludo razbijati autobuse', kazao je direktor tvrtke Igor Vitić.

Smišljena pljačka ili čisti vandalizam - sigurno je samo da su novi autobusi 'zatočeni' na popravku u garaži. Nastavi li se tempo prošlog tjedna a policija ne pronađe počinitelje, pitanje je čime će se Splićani uskoro prevoziti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene