Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija priopćila

Na strojovođu nije bilo prisile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranska Policijska uprava u današnjem je priopćenju navela da u razgovoru s Nenadom Juričićem, strojovođom vlaka koji je iskliznuo iz tračnica u Rijeci, ni u jednom trenutku nije bila primjenjivana ikakva prisila ili drugi način nedopuštena i nezakonita utjecaja na sadržaj njegova iskaza

Juričićev istup u medijima policija ocjenjuje neprimjerenima i tvrdi da iznosi neistine o obavijesnom razgovoru i policijskom postupanju. Time želi stvoriti dojam u javnosti kako za tu nesreću ne snosi nikakvu odgovornost, a to tek treba utvrditi kriminalističkim istraživanjem, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Tvrtka Enna Transport Sudar kod Novske Tvrtka demantirala optužbe Sindikata o strojovođi teretnog vlaka: "Signalizacija je bila u redu. Zvao je prometnika, ali ga nije mogao dobiti" Ostaci vlaka - 1 Domagoj Mikić otkriva detalje Strahota koju je teško opisati riječima: Evo kako izbliza izgleda mjesto sudara dvaju vlakova

Policija navodi da je nakon nesreće, koja se dogodila u noći s petka na subotu, osnovan tim policijskih službenika kriminalističke policije koji je u koordinaciji s općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci počeo kriminalističko istraživanje koje treba utvrditi uzroke nesreće i moguću odgovornost sudionika. U tijeku toga istraživanja već su obavljeni razgovori s radnicima HŽ-a i to upravljačkim osobljem lokomotive vlaka te osobljem željezničkih postaja Škrljevo i Sušak-Pećine.

>> Sa sto kilometara na sat vlaku otkazale kočnice?

U nesreći su lakše ozlijeđeni pomoćnik strojovođe i dvoje prolaznika koji su se zatekli uz pješački prijelaz preko željezničke pruge u trenutku nesreće, priopćila je policija. Strojovođa Nenad Juričić je u izjavama za medije tvrdio da je bio izložen pritisku policajaca tijekom razgovora da 'prizna što se dogodilo', izrazivši nezadovoljstvo, kako je naveo, neugodnim ponašanjem policajaca u višesatnu razgovoru. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene