Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na riječkom odlagalištu uništeno 11,5 milijuna krivotvorenih cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carinska uprava i tvrtka Philip Morris International (PMI) danas su na riječkom odlagalištu otpada Viševcu uništili 11.560.000 komada krivotvorenih cigareta marke Marlboro, koje su zaplijenjene u riječkoj luci u listopadu 2007., u najvećoj prošlogodišnjoj zapljeni riječke Carinarnice.

Cigarete su dopremljene na odlagalište Viševac u općini Viškovo i uništene strojevima za gnječenje i usitnjavanje otpada.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom"

Antun Sočković iz Carinarnice Rijeka kazao je da je zapljena velike količine cigareta rezultat rada Odsjeka za upravljanje rizikom, istrage i suzbijanje prijevara u riječkoj Carinarnici.

Podsjećajući na tijek akcije, rekao je da je nakon analize rizika i utvrđivanja rizičnih kontejnera u riječkoj luci bilo potvrđeno da se u kontejnerima nalazi velika količina cigareta marke Marlboro.

Zapljenom i uništenjem izbjegnute su negativne posljedice za državni proračun, hrvatsko tržište cigareta, ali i zdravlje potrošača, budući da krivotvorene cigarete nemaju stvarana jamstva kvalitete, istaknuo je Sočković.

Predsjednik podružnice PMI-a u Hrvatskoj Branislav Bibić ocijenio je da je suradnja Carinske uprave i duhanske industrije ključna za uspješnu borbu protiv ilegalne trgovine cigaretama te naglasio da će PMI u borbi protiv krijumčarenja cigareta i dalje surađivati s hrvatskom i drugim vladama i ostalim organizacijama.

Naveo je da ta tvrtka odlično surađuje s hrvatskom Carinskom upravom te da suradnja obuhvaća razmjenu informacija o ilegalnim kanalima trgovine cigaretama i obuku djelatnika carine za prepoznavanje krivotvorenih cigareta.

PMI nastoji spriječiti ilegalnu trgovinu, pa je uspostavio Odjel za integritet robne marke, čiji djelatnici pomažu carinskim i policijskim tijelima u cijelome svijetu pri lociranju, zapljeni i uništavanju krivotvorenih cigareta, pomaže utvrditi nelegalne proizvođače i podupire njihov progon, rekao je.

Bibić je naglasio da je izuzetno važno da se krivotvorene cigarete i postrojenja u kojima se proizvode unište, kako ilegalni proizvodi ne bi dospjeli do potrošača te da PMI potiče potrošače da cigarete kupuju samo na legitimnim prodajnim mjestima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene