Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukla ih 'rola'?

Tragedija: Dvojica kajakaša poginula pri spuštanju niz rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU primorsko-goranska izvijestila je o pronalasku tijela dvojice muškaraca u blizini izvora rijeke Rječine na Grobinštini.

Dvojica muškaraca, čija su tijela pronađena u nedjelju na Rječini, stradali su pri spuštanju kajacima niz rijeku, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svojim internetskim stranicama.

>> Sudarili se automobil i hitna pomoć koja je vozila dijete u bolnicu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija Filter 11 Čamcima prošvercali 128.000 kutija cigareta Slika nije dostupna Bizarne krađe Osijek: Učestale krađe čamaca, motora i ostalog ribičkog pribora

Vjerojatno su stradali kad ih je povukla 'rola', koja se stvara nakon preljevne brane kod mjesta Lukeži. Utopili su se i rijeka je njihova tijela odnijela do akumulacijskog jezera Valići, kaže se u priopćenju HGSS-a. Jezero Valići nalazi se u srednjem toku Rječine i služi kao akumulacija za hidroelektranu Rijeka.

U akciji izvlačenja tijela sudjelovalo je osmero članova HGSS Stanice Rijeka koji su poziv dobili nakon 15 sati. Akcija je završila oko 18,30 sati.

Tijela su u nedjelju poslijepodne pronašli izletnici šećući uz rijeku. Tijela preminulih izvukli su djelatnici policije uz pomoć GSS-ovaca.

Pored oba tijela, jednog nađenog kod jezera Valići i jednog nešto uzvodnije, pronađeni su i sportski čamci.

Nakon istrage znat će se točni uzroci ove tragedije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene