Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamjetili čudan detalj

Bajakovo: Carinici zaustavili kombi, sada 'trljaju ruke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oštrom oku carinika nije promaknuo jedan detalj u kombiju njemačke registracije.

Na graničnom prijelazu Bajakovo u ponedjeljak je zaplijenjena najveća količina droge u zadnjih 10 godina.

Riječ je o 140.729 kilograma heroina čija je tržišna vrijednost  procijenjena na čak 42,21 milijuna kuna!

Kako navode u Područnom carinskom uredu Osijek, u ponedjeljak 6. travnja oko 16 sati na putničkom ulazu graničnog prijelaza Bajakovo zaustavljeno je, u sklopu redovne kontrole, kombi vozilo VW Caddy, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao T. G., turski državljanin. U automobilu je bio i suvozač K. H., njemački državljanin.

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac

Rekao je kako je na graničnome prijelazu djelatnicima Carine vozilo bilo sumnjivo jer je, s obzirom na to da su se u njemu bile samo dvije osobe, "malo više ležalo na kotačima".

Pregledom podvožja kombija carinici su uočili nadograđeni prostor. Nakon skidanja sjedala i obloga poda u unutrašnjosti vozila pronađen je otvor u podu popunjen paketima različitih oblika.



Otkriven je 261 paket heroina ukupne težine 140.729 kilograma, čija je procijenjena vrijednost približno 42.218.700 kuna, odnosno oko 300 kuna po gramu.

Obnašatelj dužnosti načelnika vukovarsko-srijemske policije Miroslav Puž zahvalio je policiji i djelatnicima Carine što su spriječili krijumčarenje tako velike količine droge kroz Hrvatsku, koja je, kako se moglo čuti, najvjerojatnije bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

U tijeku je kriminalističko istraživanje koje je u ovlasti Uskoka.

Split: Pali dileri sa 'speedom' vrijednim 40.000 kuna

Riječ je o najvećoj zapljeni droge na GP Bajakovo u proteklih 10 godina, navode u Područnom carinskom uredu Osijek.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene