Muškarci krali po trgovačkim centrima
Muškarci krali po trgovačkim centrima Foto: PU Zadarska

Policija sumnjiči dva muškarca da su u subotu pokrali dva trgovačka centra na području Zadra, ali da su ''operirali'' i na području Zagreba, Vinkovaca, Šibenika i Poreča.


Policajci iz Biograda u subotu su oko 14 sati ispred trgovačkog centra u Sv. Filipu i Jakovu uočili dva muškarca (44 i 62 godine) u osobnom automobilu pretrpanom raznim stvarima. 

Vezani članci Policija, ilustracija Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao Novčanice Dobio punomoć od 89-godišnjaka: S računa mu potrošio 760.000 kuna

Obojicu su priveli u postaju sumnjajući da su pola sata prije nego što su ih policajci uočili iz trgovačkog centra ukrali razne artikle vrijedne 3000 kuna.

Ukrali su 29 konzervi, 35 spreja protiv insekata, razne baterije, aparate za brijanje... Njih su u trgovini sakrili u kutiju, koja je omotana alufolijom, dok bi na kasi platili samo jedan ili dva artikla, a ukradene bi iznijeli iz trgovine u kutiji.

"Nadalje, sumnjiči ih se da su istog dana oko 13 sati u Zadru, u trgovačkom centru u ulici Akcije Maslenica, na isti način otuđili oko 150 pari raznih čarapa, ukupne vrijednosti oko 4000 kuna", javlja zadarska policija. 

Dodaju da ih se sumnjiči da su na isti način krali iz trgovina i na području Zagreba, Vinkovaca, Šibenika i Poreča. 

"Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se protiv 62-godišnjaka državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađa", dodaju u policiji.