Djeca odlaze iz škole, ilustracija
Djeca odlaze iz škole, ilustracija Foto: Getty Images

Mama dječaka iz Pule ispričala je kako je nepoznati muškarac prošlog tjedna njezinog sina pokušao namamiti u automobil. Uplašilo je to i nju i druge roditelje.


Majka dječaka (11), učenika Osnovne škole Vidikovac u Puli ispričala je kako se njezin sin inače vraća s prijateljima iz škole, no jedan dan prošli tjedan zaboravio je nešto ispod klupe pa se vratio školu. Kući je zatim išao sam.

Vezani članci Vatrogasne ljestve / Ilustracija Drama u Puli: Maleno dijete ostalo zaglavljeno u kupaonici, vatrogasci nisu smjeli provaliti Automobil naletio na pješakinju u Puli - 3 U Puli naletio automobilom na pješakinju, žena s teškim ozljedama prevezena u bolnicu

Ispred škole mu je navodno prišao muškarac sijede kose u plavoj jakni. Pitao ga je voli li bombone pa mu ih ponudio. Dijete se zahvalilo i odbilo.

"Onda je čovjek započeo razgovor s njim i pitao ga voli li više mačke ili pse. I tada mu je čovjek ponudio da dođe s njim do auta jer da baš ima male štence pa bi mu ih rado pokazao", kazala je mama Glasu Istre

"I tu se malom upalio alarm, rekao mu je da ne može jer ga prijatelji čekaju i da mora kući. Okrenuo se i lagano krenuo nizbrdo od škole prema kući. Nije trčao, ali kada je zašao za prvi ugao, kako mi je ispričao, počeo je trčati koliko ga noge nose sve do zgrade. Tu je stao i okrenuo se da vidi prati li ga muškarac i, kada je vidio da ga nema, ušao je brzo u zgradu", ispričala  je.

Sin ju je odmah nazvao pa je dojurila do njega. Bio je blijed i tresao se od šoka. O svemu je obavijestila policiju koja je izašla na teren. Sinu je mnogo puta govorila što raditi ako se nađe u takvoj situaciji. 

"Rekao mi je da su mu kroz glavu prolazile moje riječi da će ga netko odvesti i da se nikada više nećemo vidjeti. Ma užas, ne daj Bože nikome, ali moj je sin dokazao da je ovu lekciju dobro savladao", rekla je majka, prenosi Glas Istre.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju