Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavi?

Nakon što su provalili u kuću i pokrali vlasnicu uz prijetnju pištoljem i metalnim predmetom, počela je jurnjava cestama kod Murskog Središća, javlja međimurska policija.


U subotu, poslije 22 sata, u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati maskirani trojac provalio je u kuću. Vlasnica kuće u koju su provalili probudila se, nakon čega su ju, uz prijetnju pištoljem i metalnom predmetom, zadržavali u sobi te pretraživali kuću.

Vezani članci Pucnjava u Rio de Janeiru 01 Pucnjava u Rio de Janeiru: Najmanje 25 ubijenih, među njima i policajac Osnovna škola Josipa Račića u naselju Srednjaci 01 Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, a oni su pobjegli vozilom.

Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale jer se vozač vozila nije htio zaustaviti.

U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio, već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću.

U daljnjoj potjeri vozač vozila skrenuo je na poljski put u blizini grada Mursko Središće te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene.

Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja grada Mursko Središće i dva maloljetnika s područja Međimurske županije.

Vlasnica kuće u koju su provalili lakše je ozlijeđena. Od trojice provalnika oduzeti su predmeti koje su ukrali u njezinoj kući.

Privedeni su uz kaznene prijave.