Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozio 199 km/h

VIDEO Motociklist pretekao presretač pa opalio po gasu! Dok je bježao policiji - pao i slomio nogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dionici autoceste A7 brzina je ograničena na 100 km/h. Izmjerena brzina kojom je vozač upravljao motociklom bila je od 192 do gotovo 200 km/h.

U četvrtak nešto poslije 15 sati policajce u presretaču kod tunela Sv. Kuzam pretekao je motocikl koji se kretao u smjeru Hreljina i na kojem je uočeno da je dio registracije prekriven naljepnicom.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća, motociklist sletio s ceste - 6 Traje očevid FOTO Prometna nesreća u centru Zagreba, motocikl završio na nogostupu Slika nije dostupna Udario u bankinu Užas kod Velikog Grđevca: Vozio prebrzo, pao s motocikla i na mjestu poginuo

U namjeri zaustavljanja motociklista policajci iz presretača koristili su sirenu i rotirku, no motociklist nije reagirao. Nastavio je vožnju i povećao brzinu kretanja motocikla.

Izmjerena je brzina kretanja njegova motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj dionici autoceste A7 brzina ograničena na 100 km/h. 

Vozač se nije zaustavljao, već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smjeru Oštrovice, povećavajući razmak između motocikla i presretača.

"Kako ne bi ugrozili sigurnost prometa, policijski službenici prestali su s uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova te usporili vožnju presretača", priopćila je PU primorsko-goranska.

Pao s motocikla

Presretač je nastavio voziti u smjeru kojim se odvezao motociklist, a nakon određenog vremena naišli su na prometnu nesreću. Utvrđeno je da je u njoj sudjelovao upravo motociklist koji im je bježao, 47-godišnji hrvatski državljanin.

Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo zbog prebrze vožnje. Motociklist je u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom, izletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Vozaču je liječnička pomoć pružena u KBC-u Rijeka, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen, ima prijelom noge.

Podnose optužni prijedlog

Protiv 47-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog, a zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice bit će provedeno kriminalističko istraživanje.

"S obzirom na očekivani pojačani promet policija će u narednim danima intenzivno nadzirati brzinu kretanja vozila i činjenje težih prometnih prekršaja, posebice onih koji dovode do prometnih nesreća s težim posljedicama. Stoga se i ovom prilikom pozivaju vozači, ali i ostali sudionici u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa", poručuju iz policije.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene