Smrtonosne zamke: Motociklistima postavljaju sajle - 7
Smrtonosne zamke: Motociklistima postavljaju sajle - 7 Foto: DNEVNIK.hr

U subotu prijepodne na šumskom puteljku kod Čakovca motociklist je naletio na sajlu koja je bila razvučena između stabala.


U subotu oko 10:30 u predjelu zvanom Krč, nedaleko od Malog Mihaljevca, 25-godišnjak je vozio motocikl tzv. crosser po šumskom puteljku. Naletio je na sajlu koja je bila razvučena preko puteljka, između stabala.

Vezani članci Ilustracija Prevara u Međimurju: Posudio gotovo 4 milijuna kuna pa ih potrošio na klađenje Ilustracija Gnjusna krađa: Mladić slijepom čovjeku gurnuo ruku u džep i ukrao novac pa ga izudarao

Uslijed siline naleta motociklista žica je popustila te je 25-godišnjaku oštetila jaknu. Motociklist nije ozlijeđen. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje.

Ljepše vrijeme u šume dovelo rekreativce

Dolaskom ljepšeg vremena mnogobrojni rekreativci, biciklisti, šetači i motociklisti šumske predjele koriste za boravak u prirodi.

Bez obzira na eventualne probleme i nesuglasice vezane za korištenje šumskih predjela u privatnom i državnom vlasništvu, za rekreativne vožnje motociklima (tzv. enduro/cross motorima) i četverociklima (tzv. quadovima) uvijek postoje načini da se izbjegnu neželjena stradavanja. Policija upozorava da nije dobro pribjegavanje samoinicijativnim, ponekad i iznimno opasnim akcijama koje mogu dovesti do ozljeđivanja ili pogibelji.

Pozivaju građane da prijave uništavanje posjeda

Iz međimurske policije pozivaju da im se prijavi svako neovlašteno korištenje i pritom uništavanje posjeda. Ako se prilikom vožnje oštećuje i uništava imovina, odnosno uništava prirodni okoliš, radi se o kaznenom djelu, navode.

"Svakako, nije ni potrebno posebno isticati kako osoba koja postavi žicu na šumskom putu i pritom se netko od rekreativaca ili drugih posjetitelja šume ozljedi ili smrtno strada, podliježe kaznenoj odgovornosti i može u sudskom postupku biti osuđena na zatvorsku kaznu", upozoravaju iz policije.

Navode i da je zabranjena vožnja i/ili parkiranje vozila izvan površina namijenjenih za vožnju ili parkiranje. "Novčanom kaznom od 500 do 1000 kuna kaznit će se za prekršaj fizička osoba ako vozi i/ili parkira vozila izvan površina namijenjenih za vožnju ili parkiranje", dodaju u priopćenju.

Prošle godine poginuo mladić

Početkom kolovoza prošle godine u sličnom događaju poginuo je 21-godišnji mladić. Vozeći motocikl šumskim predjelom, nedaleko od  naselja Lopača u Primorsko-goranskoj županiji, mladić je naletio na čelično uže postavljeno između stabala. 21-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

"Na kraju ističemo kako je u posljednjih nekoliko tjedana primjetno da pojedini vozači enduro/cross motora i quadova, iz razonode voze kroz zaštićeni spomenik prirode Bedekovićeve grabe, nedaleko od Lopatinca. Time uništavaju postojeće poljske i šumske puteve te ugrožavaju zaštićenu floru i faunu", navodi se u priopćenju PU međimurske i najavljuju kako će poduzeti sve što mogu da bi se spriječile vožnje koje ugrožavaju vozače i okoliš.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju