Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski Mad Max

Mladić koji je motorom divljao Splitom dobio 80 dana zatvora, 14.000 kuna kazne, a na dvije godine ostao bez vozačke

Mladića čija se snimka vožnje motorom u kojoj je napravio više od 80 prekršaja prošli tjedan proširila društvenim mrežama sud je kaznio, ali mu motor nije oduzeo.

Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora mladića (19) čija je snimka obijesne vožnje motorom objavljena na društvenim mrežama. 

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život

Snimka vožnje traje 24 minute, a u njoj mladić čini niz prometnih prekršaja. Vozio je prebrzo, kroz crvena svjetla, pretjecao kolone, pretjecao u tunelu, vozio u krivom smjeru. Napravio je više od 80 prekršaja.  

Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana, javlja Dalmatinski portal.

Morat će platiti i 14.000 kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima kategorije A u trajanju od 24 mjeseca.

Motocikl Suzuki mladiću nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su Dalmatinskom portalu pojasnili na sudu, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene