Mladića čija se snimka vožnje motorom u kojoj je napravio više od 80 prekršaja prošli tjedan proširila društvenim mrežama sud je kaznio, ali mu motor nije oduzeo.


Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora mladića (19) čija je snimka obijesne vožnje motorom objavljena na društvenim mrežama. 

Vezani članci Gradilište u Dubrovniku Grad koji zovu biserom Jadrana: Ovako izgledaju posljedice jednog lošeg GUP-a Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušali voziti motocikl u kući pa shvatili zašto je to grozna ideja

Snimka vožnje traje 24 minute, a u njoj mladić čini niz prometnih prekršaja. Vozio je prebrzo, kroz crvena svjetla, pretjecao kolone, pretjecao u tunelu, vozio u krivom smjeru. Napravio je više od 80 prekršaja.  

Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana, javlja Dalmatinski portal.

Morat će platiti i 14.000 kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima kategorije A u trajanju od 24 mjeseca.

Motocikl Suzuki mladiću nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su Dalmatinskom portalu pojasnili na sudu, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere.