Mladića čija se snimka vožnje motorom u kojoj je napravio više od 80 prekršaja prošli tjedan proširila društvenim mrežama sud je kaznio, ali mu motor nije oduzeo.


Prekršajni sud u Splitu kaznio je s 80 dana zatvora mladića (19) čija je snimka obijesne vožnje motorom objavljena na društvenim mrežama. 

Vezani članci Prometna policija, ilustracija Pripreme za otvaranje terasa kafića? Napuhao 3,80 promila pa lakše ozlijedio putnicu Darko Mililnović pao je s motora Pogledajte snimku pada Darka Milinovića: Motor ga vukao još stotinjak metara pa se preokrenuo i odletio

Snimka vožnje traje 24 minute, a u njoj mladić čini niz prometnih prekršaja. Vozio je prebrzo, kroz crvena svjetla, pretjecao kolone, pretjecao u tunelu, vozio u krivom smjeru. Napravio je više od 80 prekršaja.  

Za prolaske kroz crveno svjetlo dobio je 30 dana zatvora, a za prekoračenje brzine u gradu još 50 dana, javlja Dalmatinski portal.

Morat će platiti i 14.000 kuna za ostale prekršaje, poput vožnje u suprotnom smjeru, pretjecanje u tunelu, pretjecanje kolone i slično. Sudac je izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima kategorije A u trajanju od 24 mjeseca.

Motocikl Suzuki mladiću nije oduzet, premda se i to tražilo. Naime, kako su Dalmatinskom portalu pojasnili na sudu, ta zakonska odredba na snazi je od početka kolovoza ove godine, a kako okrivljeni nije u međuvremenu pravomoćno kažnjavan, sudac nije našao zakonske uvjete za primjenu te mjere.