Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema onečišćenja

Objavljeni detalji nesreće kod Cresa: Nijemci se spasili skokom u more, gliser potonuo 52 metra ispod površine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gliser s njemačkim parom zapalio se jučer poslijepodne u Creskom zaljevu.

Ministarstvo mora objavilo je detalje pomorske nesreće u kojoj je u kraj Cresa u četvrtak izgorio gliser. 

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Dvoje članova posade, njemački državljani, spasilo se skokom u more, a unatoč brzom dolasku vatrogasaca plovilo je izgorjelo. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dojavu je dobila u 12:45. Odmah je obaviještena Lučka kapetanija Rijeka, odnosno nadležna Lučka ispostava Cres, Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka te DVD Cres.

Članove posade neozlijeđene je iz mora izvukla posada druge privatne brodice. Prevezli su ih u mjesni kamp. Do dolaska službenika LI Cres na mjesto nesreće, vatrogasci su već ugasili požar. Brodica je potonula.

Službenici kapetanije i policije oko 15 sati u kampu su uzeli izjave njemačkih brodolomaca, odnosno od voditelja, ujedno i vlasnika brodice B. G. te druge članice posade.

Nije bilo onečišćenja

Na mjestu potonuća brodice nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a potonula brodica do vađenja s dna ne predstavlja opasnost za druge sudionike u pomorskom prometu jer se nalazi na dubini od 52 metra.

Potonuo je gliser njemačke zastave, dužine 4,5 metra. Uzroci izbijanja požara zasad su nepoznati.

Brodska dokumentacija trenutačno je nedostupna, a uvidom u podatke LI Cres utvrđeno je da je vlasnik potonuloga glisera pravovremeno uplatio naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja te protiv njega neće biti pokretan nikakav upravni, odnosno prekršajni postupak iz nadležnosti Lučke ispostave Cres, kažu u Ministarstvu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene