Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Članica vijeća ispitivala svjedoka

Merčepu odgođeno suđenje zbog sastava sudskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem zapovjedniku pričuvne postrojbe MUP-a Tomislavu Merčepu na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je jer je utvrđeno da je članica vijeća Jadranka Mandušić u istrazi ispitivala jednog od svjedoka.

Predsjednik sudskog vijeća Zdravko Majerović stoga je odgodio današnju raspravu za idući ponedjeljak, 26. ožujka, do kada bi trebao biti imenovan novi član tročlanog sudskog vijeća pred kojim bi suđenje formalno trebalo početi ispočetka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Merčepu 'U Pakračkoj Poljani civilima puštali struju u debelo crijevo' Slika nije dostupna Suđenje za ratni zločin Merčepu pozlilo prije svjedočenja Manolića, suđenje prekinuto

>> Merčep: Nisam kriv po ni jednoj točki optužnice

Po zakonu je, naime, zabranjeno da suci koji su vodili ili na neki drugi način sudjelovali u istražnom postupku budu članovi sudskog vijeća koje vodi glavnu raspravu.

Bivšeg savjetnika u MUP-u Tomislava Merčepa optužnica tereti da je od 8. listopada do polovice prosinca 1991., kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a smještene u Pakračkoj Poljani i dijelom u Zagrebu u paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, osobno naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. On je na početku suđenja odbacio optužbe.

Prošlog tjedna saslušani su prvi svjedoci, među kojima i novinarka, koja je rekla da ne zna je li Merčep bio zapovjednik kada je o njemu došla napraviti prilog ali se od prije znalo da je on bio 'glavni čovjek'. Svjedočile su i supruge dvojice odvedenih i likvidiranih srpskih civila. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene