Uzgoj marihuane
Uzgoj marihuane Foto: PU primorsko-goranska

Opatijska policija uhitila je uzgajivača marihuane koji je drogu sadio u improviziranom laboratoriju ilegalno napajanom s glavnog elektrovoda, čime je HEP oštetio za više desetaka tisuća kuna, kažu u policiji.


Provodeći kriminalističko istraživanje protiv 40-godišnjaka osumnjičenog za zlouporabu droge, policija je pretražila dom i druge prostorije na širem području Matulja.

Vezani članci Marihuana u autu, ilustracija Uhvaćen na parkingu trgovačkog centra: 24-godišnjak u autu skrivao deset vrećica marihuane i kokaina Policija, ilustracija Nije završio preuređenje kuće pa prijavljen za tri kaznena djela

Tamo su pronašli vrećice s 547 grama marihuane, ali i opremu za uzgoj indijske konoplje - transformatore za struju, lampe, žarulje, utikače s digitalnim tajmerima i ventilatore koji su se napajali ukradenom strujom.

Naime, tijekom pretresa policija je otkrila da je bez dozvole priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje, ali i za ostale potrebe.

Nakon kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je kazneno prijavljen državnom odvjetništvu.