Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pucnjava u Sesvetama

Korade ostaje iza rešetaka: Određen mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je dvojicu muškaraca u dobi od 30 i 50 godina koji se povezuju s pucnjavom u Sesvetama. 30-godišnjem Mariju Koradi sudac istrage odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Obojica muškaraca ispitana su u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 30-godišnjaka Marija Koradu, sina umirovljenog generala Ivana, državno odvjetništvo tereti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a 50-godišnjaka za pomaganje u tom kaznenom djelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispitan na državnom odvjetništvu Ravnatelj javne ustanove osumnjičen za mobing: Zaposlenicu kažnjavao, kritizirao, prijetio joj, davao nemoguće zadatke... Slika nije dostupna Određen istražni zatvor Tjerali ženu da prosi svaki dan u Zagrebu i daje im novac: Za manje od 700 isprošenih kuna bi je tukli

Oni su se u nedjelju dovezli automobilom na parkiralište trgovačkog centra u Sesvetama. Nakon toga je Korade zbog ranijeg fizičkog sukoba s vlasnikom jednog caffe bara, prvo s pištoljem u ruci htio ući u caffe bar koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra, a u kojem je u to vrijeme bio vlasnik i veći broj gostiju.

Kad nije uspio u svom naumu, ponovno je ušao u automobil i zajedno se s 50-godišnjakom dovezao na parkiralište trgovačkog centra. Iz pištolja koji je imao sa sobom kroz otvoreni prozor automobila ispalio je nekoliko hitaca prema trgovačkom centru i prizemlju gdje se nalazi caffe bar.

Državno je odvjetništvo nakon ispitivanja obojice muškaraca podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i 30-godišnjem Koradi odredio istražni zatvor. Za 50-godišnjaka je prijedlog za određivanje istražnog zatvora odbijen.

Podsjetimo, Mario Korade donedavno je izdržavao kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora u kaznionici u Glini zbog različitih kaznenih djela na temelju dviju objedinjenih optužnica, i to zbog protupravnog oduzimanja slobode i nanošenja teških tjelesnih ozljeda u prvom slučaju te iznude u drugom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene