Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maloljetnik ubio svog silovatelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damira Petrica(43) ubijenog u svojoj obiteljskoj kući u Hondlovoj ulici 26, u nedjelju oko 1,15 sati, nožem je likvidirao 17-godišnji D. S. jer ga je Petrić silovao.

Nakon toga mladić iz Petriceva susjedstva sam se prijavio policiji, a jučer oko  podneva je uhićen te je protiv njega podignuta kaznena prijava.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Maksimiru Femicid Policija objavila detalje dvaju krvoprolića koja su potresla Zagreb: Otkrili kako je umro muškarac koji je ubio ženu u Maksimiru Krali aute vučnim vozilom Dolijao dvojac Operirali po Novom Zagrebu i Maksimiru: Policija otkrila kako su domišljati mladići krali automobile

Osim maloljetnika, ispitano je još nekoliko osoba koje su bile s Petricem u subotu navečer.

U vrijeme tragedije Petric je bio na prvom katu kuće, a njegova supruga Zdenka bila je u prizemlju gdje je gledala televiziju. Kad se popela na kat vidjela je supruga u krvi te je odmah pozvala Hitnu pomoć čiji su djelatnici mogli samo konstatirati smrt Damira Petrica.

Supruga ubijenog muškarca, kako piše Jutarnji list, rekla je policajcima da je u blizini njihove kuće vidjela neku osobu koja se upravo udaljavala, no što zbog šoka, što zbog mraka, nije uspjela razaznati je li ta osoba trčala ili hodala.

Petric je evidentiran za nekoliko kaznenih djela, a navodno je riječ o seksualnim deliktima.  Naime, mladić protiv kojeg je podignuta kaznena prijava za ubojstvo Petrica bio je njegova žrtva. Petric ga je, navodno obljubio, i to nekoliko dana prije likvidacije.

Što se prije završnog obračuna događalo u kući ubijenog muškarca, nije poznato, no nije isključeno da je tamo ponovno došlo do seksualnog zlostavljanja ili sličnog pokušaja nad mladićem kojem je ovaj put prekipjelo te je potegnuo nož i izbo Petrica. Maloljetnik se nešto kasnije sam prijavio policiji. Zbog delikatnog slučaja i činjenice da je riječ o maloljetniku u PU zagrebačkoj nisu htjeli iznositi previše detalja oko ubojstva i informacija o motivu.

Prema priči Damirova strica Stjepana, Petric je u subotu navečer bio u jednom kafiću gdje se odigravao turnir u pikadu, a nakon toga je upriličen i prigodni domjenak povodom Martinja. Tvrdi kako je Petric bio kod njega nešto ranije u subotu i tražio da mu posudi nešto novca.

Kako ga Stjepan nije imao, financijski je uskočila Stjepanova supruga. Kazao je kako je iz razgovora sa susjedima saznao da je odmah iza Damira u njegovu kuću ušla još jedna osoba za koju pretpostavlja da je ubojica. Susjedi kažu kako obitelj Petric ondje živi već dugo, a osim pokojnog Damira, koji je radio u City Expressu, i njegove supruge, u kući žive i njihovo dvoje djece, sin i kći osnovnoškolci.

Tvrde da s njima nikada nije bilo problema te da su uzorni susjedi. U kući Petricevih danas nije bilo nikoga. Očevid je obavio sudac Zdenko Posavec i policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene