Vatrogasci, ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Vatrogasci, ilustracija (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedna osoba smrtno je stradala, prema do sada dostupnim podacima, u požaru koji je rano jutros izbio u staroj kući u središtu Makarske. Potvrdio je to zapovjednik makarskih vatrogasaca Dražen Glavina.


"Dojava je došla u 3:38. Po dolasku na mjesto događaja požar je već bio uhvatio krovište. Požar je stavljen pod nadzor u 4:45. U pitanju je bio požar stare kuće s drvenim podovima u ulici Kalelarga. Jedna osoba nađena je preminula u kući. Kuća je 12 × 6 metara, zaustavljeno je širenje požara na druge kuće koje su sve povezane drvenim krovištima. Imali smo velikih problema pri dolasku u ovaj dio grada", rekao je zapovjednik Glavina, a prenosi Radio Dalmacija. 

Vezani članci Vatrogasci, ilustracija Grom pogodio kuću u Županji i izazvao požar: "Čuo se glasan udar. Kada smo izašli van, vidjeli smo gusti dim iznad kuće" Rusija se još uvijek bori s velikim šumskim požarima na istoku	 - 5 VIDEO Upravo gore najgori požari u najvećoj zemlji svijeta: "Samo kiša ondje može pomoći..."

U gašenju požara, osim makarskih vatrogasaca, sudjelovali su i vatrogasci iz Brela, Tučepa, Baške Vode i Podgore.

U pitanju je kuća u uskoj ulici. Glavina je potvrdio da je vozilu s ljestvama trebalo čak 25 minuta da prijeđe oko 600 metara.

"Problem je što su kale zakrčene stolovima, kablovima koji su nisko postavljeni, rasvjetom... Uzima se svaki pedalj kako bi netko nešto zaradio, Ipak smo uspjeli proći. Kada su nam došle ljestve, požar je vrlo brzo ugašen", rekao je Glavina.