Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postupak ipak ide

Kalinić protiv izručenja Srbiji: Progovorio o ubojstvu Simića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik tzv. zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je prije nešto više od mjesec dana ranjen u mafijaškom obračunu na jezeru u Rakitju, ne želi biti izručen Srbiji, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu.

No, unatoč njegovom neslaganju pokrenut je ekstradicijski postupak, s obzirom da je Kalinić u Srbiji, čije državljanstvo ima uz hrvatsko, osuđen za niz najtežih kaznenih djela. Sutkinja Vera Polak Presečki danas je ispitala Kalinića u zatvorskoj bolnici, gdje je pritvoren jer su u stanu kojim se koristio pronađene krivotvorene putovnice. Kazao je da na izručenje ne pristaje jer smatra da u Srbiji ne bi imao pošteno suđenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojica masakrirao žrtvu 'Jarunsko ubojstvo', izazvalo šok u Crnoj Gori: Pronašli ga raskomadanog Slika nije dostupna Španjolska policija otkrila Otkriven španjolski stan u kojem je 'Zver' raskomadao Jurišića

Kalinić je kao pripadnik 'zemunskoga klana' u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003., od kada je bio u bijegu. Po pisanju medija, istražiteljima je nakon ranjavanja iznio mnogo podataka o ubojstvima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te u ostalim europskim zemljama kako bi si olakšao budući status. Navodno je progovorio i o ubojstvu Cvetka Simića, čije je truplo bez glave, ruku i nogu u ožujku izvučeno iz Jarunskoga jezera.

Hrvatska policija te informacije nije željela službeno potvrditi niti otkriti na čija su imena bile putovnice zbog kojih je Kalinić zatvoren. Rečeno je samo da je riječ o klasičnoj krađi identiteta, to jest da osobe na čije ime glase nisu bile povezane s kriminalom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene