Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrijeme je proljetnih radova u polju, a kako je seljacima isplata poticaja kasnila mnogi od njih na vrijeme nisu nabavili sav repromaterijal, pa je se posljednjih dana u slavonskim selima događaju krađe vreća s umjetnim gnojivom.


Do sada su kradljivci odnosili tek po koju vreću, a u Orahovici su, u noći od utorka na srijedu, opljačkali tvrtku. Nakon što su nasilno otvorili ulazna željezna vrata gospodarskog dvorišta u njega su ušli kamionom.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Getty Images) Serijski lopov krao po kamp-kućicama u Dubrovniku: Policija pronašla tek dio novca Kosilica, ilustracija Supružnici ukrali kosilicu, muž je imao kreativno objašnjenje: "Partizani su me tukli na Golom otoku..."

Nisu im smetali ni osvjetljeno dvorište ni prolaznici na državnoj cesti D2 koja se nalazi u susjedstvu. U dvorištu su pronašli viličar, bez problema ga pokrenuli i pomoću njega u svoj kamion utovarili nekoliko paleta umjetgnog gnojiva vrste NPK i KAN.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je ukradeno više od jedne tone umjetnog gnojiva te da šteta počinjena krađom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Sjeme u vrećama nisu dirali. Za kradljivcima koji su nestali u mraku policija traga. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.