Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio im šef

Gnjusno: Lokalni čelnik kod Varaždina spolno zlostavljao djelatnice, podignuta optužnica

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv 66-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu.

Optužnicom se tereti 66-godišnjaka, čelnika tijela jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, za kaznena djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja koja je počinio nad zaposlenicama kojima je bio šef.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Umirovljenica prihvatila rad na platformi, uplaćivala novac na više računa: Ubrzo ostala bez 33.000 eura Ilustracija Sigurnost i povjerenje Skandal u ličkoj policiji: Žena prijavila policajce za silovanje u automobilu, uhićeni su

Naime, od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine, navodi DORH, u službenim je prostorijama, koristeći svoj položaj, u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad 32-godišnjom zaposlenicom.

Tereti ga se i da je od rujna do studenog 2021. godine, i dalje kao čelnik, spolno uznemiravao drugu, 36-godišnju zaposlenicu kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu čime je narušio njezino zdravlje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene