Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubiša Buha Čume na meti napadača i policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati počinitelj noćas je kod Sinja između jedan i dva sata poslije ponoći jednim metkom, najvjerojatnije iz pištolja, propucao prikolicu za konje vlasnika Ljubiše Buhe Čume, zaštićenog svjedoka pokajnika u procesu za ubojstvo premijera Đinđića, doznaje se u policiji.

Prikolica je bila u Labrovićima, zaseoku u Glavicama, a u njoj je Čume dovezao dva konja - Šakiru Bomu i Princa Surčinskog, koji su se trebali natjecati na Drugome konjičkom memorijalu "Franje Tuđmana" danas poslijepodne na gradskom hipodromu u Sinju.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Božični bal lipicanaca - 1 Čarobna atmosfera Božićna bajka iz Đakova: "Karte su prodane prije tri mjeseca, a oni su ponos Slavonije i cijele Hrvatske"

Sinjska policija obavila je očevid i traga za počiniteljem.

Ljubiša Buha Čume boravio je i prije dva tjedna u Sinju, gdje su mu konji sudjelovali u natjecanju u galopu. 

Tada su mu na prikolici i terenskome vozilu probušene gume. Kao i tada, Buha Čume opet je u Sinj došao u crnom audiju A8 diplomatskih registarskih oznaka.

Čume je u petak priveden i u policijsku postaju na ispitivanje zbog medijskih napisa prema kojima je svoje sumnjivo poslovanje provodio i na teritoriju RH.

Čume je neizravno i neslužbeno natuknuo da je tijekom ispitivanja bio nepototrebno maltretiran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene