Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Kad se na meti lovaca slučajno nađu - kolege: Ovi bi savjeti mnogim lovcima mogli spasiti život

Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Propucani lovci (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
U hrvatskim lovištima sezona lova u punom je jeku. Unatoč brojnim upozorenjima zadnjih su dana čak tri lovca završila s teškim ozljedama nakon što su ih propucali njihovi kolege.

Lov na divlje svinje u okolici Osijeka umalo je završio tragično za 33-godišnjeg lovca koji je stradao od prijateljevog metka. S cijelim događajem upoznati su i u osječkom lovačkom savezu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u susjedstvu Lovci pronašli obezglavljeno tijelo u fazi raspadanja Divlje svinje u Slavonskom Brodu - 4 Lovci umiruju VIDEO Divlje svinje okupirale još jedan grad, stanovnici u strahu: "Čuo sam kao da nešto lupa ispred"

''Uredno su pripremljeni, imali su sve potrebne dokumente, međutim dogodio se je jedan nemili eksces koji je mogao postati tragedija sve zbog nepoštivanja zakona, pravilnika kao i lovačkih običaja'', rekao je Zlatko Stolnik iz Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije.

Mladi lovac i dalje je na odjelu intenzivne kirurgije u Osijeku i njegovo stanje trenutačno je stabilno.

Pod sirenama hitne drniški lovac u teškom stanju prebačen je u splitski KBC. Prvi rezultati istrage kažu kako ga je neoprezni kolega pogodio sačmom u glavu.

Šibenska policija prijavila je 59-godišnjeg lovca koji je u četvrtak ranio svog kolegu. Ukoliko mu se dokaže krivnja prijeti mu i do pet godina zatvora.

Niz propucavanja završava onim u Lipovljanima. Umjesto fazana na meti iskusnog lovca našao se njegov kolega.

''Zbog zadobivene ozljede on je prebačen u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život'', rekla je Iva Dvorski, iz PU sisačko-moslavačke.

Prema dostupnim podacima tri lovca s početka priče, koji su propucali kolege nisu bili pod utjecajem alkohola.

Iako se u većini slučajeva lovci pridržavaju svih sigurnosnih pravila, savjeta prije odlaska u lov nikad dosta.

''Apsolutno propisno obilježeni s reflektirajućim prslucima, kapama, cipelama, hlačama. Danas već i psi nose reflektirajuće trake i ogrlice'', savjetuje Ivica Pučko iz Lovačkog saveza.

U lovačkom savezu kažu kako tijekom lovne sezone svakog vikenda diljem Hrvatske bude i do 40 tisuća lovaca te kako je riječ o izoliranim slučajevima stradavanja. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene