Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječnik Gjurić optužen za primanje mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv liječnika Klinike za otorinolaringologiju na Šalati Mislava Gjurića (49) USKOK je podigao optužnicu kojom ga tereti da je u četiri navrata od pacijenata tražio i primio mito.

Gjurić je optužen da je od svibnja 2004. do ožujka 2006. od jednog pacijenta primio 500 eura, a u preostala tri slučaja pacijenti su ukupno 13.400 kuna uplatili na račun Udruge za promicanje kvalitete u otorinolaringologiji koju je on osnovao.

Pročitajte i ovo Kolesterol Liječnici upozoravaju Zabrinjavajući podaci: Sve je više djece s povišenim kolesterolom Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Prema optužnici, Gjurić je novac primio za operacije nosa i uha, a u jednom je slučaju uvjerio pacijenticu da joj troškove ugradnje ušne proteze ne pokriva HZZO, iako je to bila neistina.

Upravo je otac te pacijentice slučaj prijavio USKOK-u, a policija je Gjurića uhitila nakon što je u svojoj ordinaciji primio označeni novac.

Gjurić je prije otvaranja istrage u svibnju prošle godine pred
istražnim sucem odbacio optužbe USKOK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene