Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije u Croatiabusu

Leon Sulić osuđen na još dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši direktor i većinski vlasnik 'Croatiabusa' Leon Sulić, koji već izdržava petogodišnju zatvorsku kaznu zbog štete toj prijevozničkoj tvrtci, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na još dvije godine zatvora.

Sudsko vijeće sutkinje Martine Maršić Sulića je danas proglasilo krivim jer se raznim malverzacijama na štetu 'Croatiabusa' domogao stana vrijednog više od 589.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon planetarnog hita preko noći VIDEO: 'Violončelo mi je najbolja, najvjernija 'žena'' Slika nije dostupna Hit na internetu VIDEO: Hrvatski violončelisti hit na internetu

Kako bi bez novca došao do stana na Horvaćanskoj cesti u Zagrebu Sulić je, uz pomoć troje suoptuženika, napravio nekoliko dokumenata o nepostojećim potraživanjima i kompenzacijama. Osim 'Croatiabusa' u malverzacijama je sudjelovala i Sulićeva tvrka 'Transcroatia' te poduzeće 'Tomo Lučić', izvorni vlasnik stana u Horvaćanskoj.

Sporne dokumente uz Sulića su potpisivali financijski direktori 'Croatiabusa' i 'Transcroatie', Ante Teskera i Ana Janton, te Joso Anić, koji se u presudi spominje kao formalni direktor 'Transcroatie' kojom je u stvari upravljao Sulić. Za Teskeru i Anića tužiteljstvo je tijekom suđenja odustalo od kaznenog progona, dok je Ana Janton oslobođena optužbi.

Uz dvogodišnju zatvorsku kaznu Sulić je, prema presudi, 'Croatiabusu' dužan nadoknaditi štetu od gotovo 600.000 kuna.

Zbog gospodarskog kriminala u 'Croatiabusu' teškog 15,5 milijuna kuna Sulić je pravomoćno kažnjen s pet godina zatvora. Županijski sud najprije ga je 2007. osudio na sedam godina, no Vrhovni mu je sud kaznu smanjio na pet godina. Tako je i na današnju presudu doveden iz zatvora s 'lisicama' na rukama. Postane li ova presuda pravomoćna Suliću bi se trebala odrediti jedinstvena zatvorska kazna. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene