Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebačka policija uhitila je 31-godišnjaka koji je, lažno se predstavljajući kao policajac, tražio od 34-godišnje žene da vrati dug njegovom poznaniku, koji je također uhićen.


Policija je danas izvijestila da je 31-godišnjak prije tri dana telefonom nazvao 34-godišnjakinju i, predstavivši se kao policajac te ne navodeći razlog, rekao joj da s njom mora obaviti obavijesni razgovor, na što je ona pristala. S njim se sastala u Ožujskoj ulici, gdje joj se ponovno predstavio kao policajac, ne pokazujući značku ni službenu iskaznicu, te ju upozorio da mora vratiti dug od 8000 kuna 33-godišnjaku, koji im se potom i pridružio te i sam zatražio da mu vrati novac koji joj je prije godinu dana poklonio radi estetskog zahvata.

Kada je ona rekla kako nema namjeru vratiti novac, osumnjičeni koji se predstavio kao policajac rekao joj je da preda bilo koji iznos ili će joj iznijeti stvari iz stana, nakon čega je ona mobitelom nazvala policiju, da bi potom 33-godišnjak na nju i fizički nasrnuo, zaprijetivši joj da 'nije gotovo'.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju koju je provela u suradnji s Odjelom organiziranog kriminaliteta, policija je osumnjičene privela u istražni zatvor zagrebačkog Županijskog suda pod sumnjom da su počinili kaznena djela pokušaja protupravne naplate te lažnog predstavljanja. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna U Poljskoj zaplijenili milijun eura u lažnim novčanicama! Slika nije dostupna Policija raskrinkala lažnog invalida - oduzeli mu kolica