Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mašući kućištem eksplozivne naprave bez punjenja jučer je u prostorijama Zavoda za zdravstveno osiguranje tražio da mu se PTSP prizna kao posljedica Domovinskog rata.


Splitska policija kazneno je prijavila lažnog bombaša, 56-godišnjeg branitelja I. B., zbog prijetnje. I. B. koji je jučer uletio u prostorije Zavoda za zdravstveno osiguranje i rukovoditeljici zaprijetio eksplozivom. Tražio je da mu se PTSP prizna kao posljedica Domovinskog rata.

Vezani članci Mlađa muška osoba uz prijetnju bombom ušla u sisačku srednju Strukovnu školu 01 PU sisačko-moslavačka: ''Muškarac kod sebe nije posjedovao nikakvo oružje niti naprave kojima bi mogao ozlijediti ili usmrtiti ljude'' Zapečaćena svlačiona splitske teretane Voditelj splitskog fitnessa bijesan: "Zapečatili su nam toalete, a ljude šalju na WC u susjedni kafić. Pa što je njima?"

Podjestimo, jučer oko 8,30 sati došao je u Zavod i od 54-godišnje Katarine R., rukovoditeljice Odjela za medicinske poslove zatražio priznavanje statusa bolesti. Iz džepa je izvadio plastično kućište eksplozivne naprave bez punjenja. Katarina se poplašila i pobjegla iz ureda. Nakon sat vremena, policija ga je uhitila, a pretragom njegovog stana pronađeno je 60-ak komada streljiva i bomba M-75. Na njegov zahtjev, I.B. odveden je u Klinički bolnički centar Split i zadržan na Odjelu psihijatrije.