Novac (Foto: Pixell)
Novac (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Zagrebačka policija još je jednom pozvala građane da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe, dan nakon što je lažna bankarica u Dubravi prevarila 78-godišnjakinju za oko 250 tisuća kuna.


"Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela", objavila je policija upozoravajući građane.

Vezani članci Ilustracija Ponovimo gradivo: Ne uplaćujte novac muškarcu koji vam preko interneta obećava novac i zlato! Online prijevara lažnog vojnika - 1 Žrtva prevare stala pred kamere Provjerenog: "Sve skupa sam mu uplatila 12 tisuća eura. Ovo sad neće biti uzalud"

Podsjećaju da građani nipošto ne smiju puštati nepoznate osobe koje im žele ući u dom i dočepati se njihova novca ili drugih vrijednih stvari predstavljajući se kao djelatnici banke, maseri ili policajci.

Također, građani bi odmah trebali prijaviti policiji u slučaju da dobiju pozive od nepoznatih osoba preko telefona u kojima se traži da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata.

Nepoznata žena u četvrtak se oko 15 sati u Dubravi, u Ulici Dominika Andrijaševića, lažno predstavila 78-godišnjakinji koja joj je predala nekoliko stotina tisuća kuna. Po neslužbenim informacija, žrtva je lažnoj bankarici dala 250 tisuća kuna. (Hina)