Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedije na početku sezone

Kupanje u rijeci: Tanka granica života i smrti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi topliji dani mame na kupanje, ali nažalost i ove godine tragedija na samim počecima sezone.

U Vukovaru je izgubljen jedan dječji život, u Osijeku zamalo još jedan. Mladu je djevojku iz Drave uspio spasiti konobar jednog restorana na brodu.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Radnici Nedostaje radnika Tko će odraditi sezonu? "Jedan ugostitelj me zove - brate, imaš li koga, daj spašavaj!"

Paničan krik zapomaganja Vedranu je prekinuo radni dan. Iz restorana na brodu pogledao je prema rijeci koja je pobješnjelo nosila djevojku. 'I ona se okrene, Ne znam plivat! Ne znam plivat! I Drava ju nosi, nema je. U toj sekundi, skinuo sam radnu odjeću i skočio za njom', ispričao je hrabri konobar Vedran Horvat.

>> Pronašli tijelo: Dječak u igri pao u Dunav i nije isplivao

Hrabar potez spasio je neopreznu kupačicu. Sezona kupanja još nije počela, a Drava je već pokazala svoju opakost. Skok na glavu lako izaziva nesvjesticu. I najvještije plivače hvataju grčevi. Hladna voda može biti kobna za srce. Tragediju obično izazove navala panike pa voda nadjača.

'Kada bi bili dovoljno pribrani da legnemo na vodu i plutamo dok ne dođe pomoć, to bi bilo dovoljno rješenje', rekla je dr. Rudika Gmajnić.

Virovi i brzaci svladaju i one koji misle da su dovoljno vješti. Spasilac Tihomir Janžetić smatra da se ovdje radi o nepoznavanju vode koja nije isto što i more. Nepromišljenost i nepažnja kupača obično izazovu tragediju. Granica između života i smrti jako je tanka! Unatoč upozorenjima, rijeke svake godine odnose nove žrtve.Djevojka iz Drave imala je sreće.

'Ne osjećam se kao heroj! Mislim da bi to svaki normalan čovjek napravio', kaže hrabri Vedran. Vedran svakodnevno gleda neoprezne kupače i nada se da ih ipak neće morati spašavati iz opasne rijeke.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene