Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Suđenje Jakši Cvitanoviću

Želita Tomić stigla trudna i ostala pri iskazu: Dilala sam za Cvika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krunska USKOK-ova svjedokinja u suđenju Jakši Cvitanoviću Cviku, Želita Tomić, u sudnici se danas pojavila trudna.

Svjedočenjem krunske svjedokinje Želite Tomić danas je na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno, zatvoreno, suđenje Korčulaninu Jakši Cvitanoviću Cviku i još petnaestoro optuženih zbog preprodaje droge. Sudac Zoran Matulović je zbog bolesti i odsutnosti na raspravi okrivljene dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše njezin postupak odvojio od postupka ostalih optuženika. Razlog je što Birimiša boluje od zaraznog meningitisa i liječi se u dubrovačkoj općoj bolnici, za što je dokumentaciju sudu priložio njezin branitelj. To liječenje može potrajati i do tri mjeseca, pa će postupak za to vrijeme biti odvojen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon presude 'Kako može gledati u oči majkama koje kite grobove!?' Slika nije dostupna Pokušaj diskreditacije Cvik: Želita Tomić je za psihijatriju

Izuzeće javnosti

Prvooptuženi Jakša Cvitanović nakon te je sudske odluke, s kojom se složila državna odvjetnica USKOK-a Natalija Petković i branitelj optužene Ane Birimiše odvjetnik Željko Gulišija, odmah tražio kratak razgovor sa svojim braniteljem Jadranom Frančeskijem nakon čega je zatraženo izuzeće javnosti. Ubrzo je velika sudnica ispražnjena, a u sljedeća četiri sata zaštićena svjedokinja Želita Tomić davala je svoj iskaz, o pojedinostima kojega nisu htjeli govoriti ni predsjednik i članovi sudskog vijeća te branitelji i državna odvjetnica. Sudac Zoran Matulović novinarima je kratko izjavio da je Želita Tomić ostala pri svom prijašnjem iskazu koji je dala istražnom sucu.

Izravno optužila Cvika

U tom je iskazu svjedokinja Tomić izravno optužila Jakšu Cvitanovića Cvika da je za njega prodavala drogu te u istoj ulozi spominjala još neke od optuženih, među kojima i Anu Birimišu. Suđenje Cviku i skupini nastavlja se sutra svjedočenjem petorice, od kojih će četvorica na sud biti sprovedena jer su na rasprave pozivani i do sada, no bez obrazloženja se nisu odazivali sudskim pozivima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene