Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krunska USKOK-ova svjedokinja u suđenju Jakši Cvitanoviću Cviku, Želita Tomić, u sudnici se danas pojavila trudna.


Svjedočenjem krunske svjedokinje Želite Tomić danas je na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno, zatvoreno, suđenje Korčulaninu Jakši Cvitanoviću Cviku i još petnaestoro optuženih zbog preprodaje droge. Sudac Zoran Matulović je zbog bolesti i odsutnosti na raspravi okrivljene dubrovačke odvjetnice Ane Birimiše njezin postupak odvojio od postupka ostalih optuženika. Razlog je što Birimiša boluje od zaraznog meningitisa i liječi se u dubrovačkoj općoj bolnici, za što je dokumentaciju sudu priložio njezin branitelj. To liječenje može potrajati i do tri mjeseca, pa će postupak za to vrijeme biti odvojen.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kako može gledati u oči majkama koje kite grobove!?' Slika nije dostupna Cvik: Želita Tomić je za psihijatriju

Izuzeće javnosti

Prvooptuženi Jakša Cvitanović nakon te je sudske odluke, s kojom se složila državna odvjetnica USKOK-a Natalija Petković i branitelj optužene Ane Birimiše odvjetnik Željko Gulišija, odmah tražio kratak razgovor sa svojim braniteljem Jadranom Frančeskijem nakon čega je zatraženo izuzeće javnosti. Ubrzo je velika sudnica ispražnjena, a u sljedeća četiri sata zaštićena svjedokinja Želita Tomić davala je svoj iskaz, o pojedinostima kojega nisu htjeli govoriti ni predsjednik i članovi sudskog vijeća te branitelji i državna odvjetnica. Sudac Zoran Matulović novinarima je kratko izjavio da je Želita Tomić ostala pri svom prijašnjem iskazu koji je dala istražnom sucu.

Izravno optužila Cvika

U tom je iskazu svjedokinja Tomić izravno optužila Jakšu Cvitanovića Cvika da je za njega prodavala drogu te u istoj ulozi spominjala još neke od optuženih, među kojima i Anu Birimišu. Suđenje Cviku i skupini nastavlja se sutra svjedočenjem petorice, od kojih će četvorica na sud biti sprovedena jer su na rasprave pozivani i do sada, no bez obrazloženja se nisu odazivali sudskim pozivima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju