Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osumnjičeni za četverostruko ubojstvo u Križevcima, Stjepan Rošker, priveden je pred istražnog suca na Županijskom sudu u Koprivnici. Njega se sumnjiči za teško četverostruko ubojstvo u Križevacima u subotu navečer.


Pod jakom policijskom paskom istražnom je sucu Županijskoga suda priveden poslijepodne oko 16 sati. Pognute glave, razbarušene duge kose i zapuštene brade, bio je odjeven samo u vestu preko majice, a pri izlasku iz policijskoga automobila i ulaska u zgradu Županijskoga suda držalo ga je više policajaca. Nakon ispitivanja Roškeru je određeno zadržavanje u bjelovarskom zatvoru dok će se državno odvjetništvo pripremati za početak istrage o motivima i okolnostima koje su Stjepana Roškera navele na teško ubojstvo. Rošker se pred sucem, doznaje se neslužbeno, branio šutnjom.

Vezani članci Slika nije dostupna Križevačkom monstrumu 40 godina zatvora Slika nije dostupna Pokopane žrtve križevačkog krvnika

Osnovano se sumnja da je upravo Rošker naoružan vojničkom puškom u subotu navečer došao u kuću svoga bratića 43-godišnjeg Siniše Roškera s namjerom da ubije njegovu 63-godišnju majku Đurđicu zbog spora oko vinograda i klijeti. Čim je ušao u kuću odmah ispalio je nekoliko hitaca prema ukućanima usmrtivši na mjestu troje njih - Sinišu, njegovu 14-godišnju kćerku i majku Đurđicu te teško ranio 19-godišnjeg Tihomira M., koji je od zadobivenih ozljeda kasnije umro u Općoj bolnici u Koprivnici.

>> U bolnici preminula četvrta žrtva ubojice

>> Uhićen ubojica: Pod utjecajem alkohola i lijekova ubio bratića, njegovu kćer i majku

Masakr su izbjegle samo supruga i starija kćer Siniše Roškera koje se nalaze u stanju teškog šoka, a prema neslužbenim informacijama nesretna majka i kći završile su na psihijatriji. Cijeli kraj je još u šoku zbog zločina kakav nitko ne pamti.