Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sisačko-moslavačka Policijska uprava izvijestila je danas da je podnijela kaznene prijave protiv trojice državljana BiH, koji su 21. studenoga ilegalno ušli u Hrvatsku u općini Dvor, gdje su, zatečeni u krivolovu, pucali po hrvatskoj graničnoj policiji i pobjegli.


Protiv njih je podnesena kaznena prijava za pokušaj teškog ubojstva i za protuzakoniti lov te prekršajna prijava zbog ilegalnog prelaska državne granice.

Vezani članci Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante Paljenje mreža ribokradica - 3 Osječki ribari spalili mreže krivolovaca, upozoravaju na veliki problem: "Ni kečigu ni linjaka nisam dugo vidio"

Trojicu bosanskohercegovačkih državljana hrvatska granična policija zatekla je oko 13 sati u šumi Ribnik u zaseoku Božići u Gornjem Žirovcu kod Dvora, uz državnu granicu s BiH, kako skidaju kožu s odstrijeljene srneće divljači. Kada su ugledali policajce, krivolovci su zapucali prema njima, na što su hrvatski policajci, nakon što su ih upozorili, ispalili iz službenog oružja više hitaca u zrak.

Počinitelji su pobjegli kroz minski sumnjivo područje prema BiH, odnijevši sa sobom srneću divljač.