Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretukli gayja

Kriminalistička obrada nad napadačima na Rauka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija izvijestila je kako je u tijeku kriminalistička obrada nad trojicom mladića i jednom djevojkom zbog sumnje da su u ponedjeljak napali i ozlijedili 24-godišnjeg mladića koji je na jednom internetskom portalu te večeri dogovorio susret s nepoznatim muškarcem u blizini Maksimirskog stadiona.

Policija nije navela ime mladića, no neslužbeno se doznaje da je riječ o Nevenu Rauku, koji se preko interneta dopisivao s nepoznatom osobom, a iza čijeg su nadimka stajala dva maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina, jedan 21-godišnjak te 24-godišnja djevojka. Rauk je, došavši u 20 sati na dogovoreno mjesto kod spomenika Bacača diska, primijetio da ga čeka skupina mladića te se odmah uputio prema autobusnom stajalištu, sjeo u autobus i njime se odvezao do okretišta kod Krematorija. Za autobusom su u mercedesu stigli osumnjičenici, a nakon što je Rauk izišao iz autobusa, jedan ga je od maloljetnika napao.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

>> Pretukli ga jer se deklarirao kao gay

Rauk je otrčao u parkirani autobus kojim je i stigao, a vozač je pozvao policiju. Kriminalistička obrada nad četiri osumnjičene osobe traje, a tijekom dana sve će biti privedene u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. Po riječima načelnika Odjela organiziranog kriminaliteta u sektoru kriminalističke policije Peje Božića, za takav zločin iz mržnje i pokušaj nanošenja teških ozljeda predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine. Božić je također rekao da je jedan od osumnjičenih maloljetnika otprije poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene