Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fatalni dogovor preko interneta

Pretukli ga jer se deklarirao kao gay

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
23-godišnji Neven Rauk iz Podsuseda na internet servisu za pronalazak partnera otvoreno se deklarira kao homoseksualac, što ga je poslijepodne koštalo teških tjelesnih ozljeda.

Nakon dopisivanja s korisnikom servisa pod pseudonimom Kappa-bukovac dogovorio je s njim u ponedjeljak navečer sastanak ispred Dinamovog stadiona. Kappa-bukovac mu je rekao da je biseksualac te da bi večer proveo s muškarcem, te je naglasio da će ga zvati sa skrivenog broja jer je riječ o poslovnom mobitelu, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Kako je bilo dogovoreno, u osam ga je nazvao muškarac i pitao je li stigao na dogovoreno mjesto. Rauk je potvrdno odgovorio nakon čega se odmah pojavila grupica od četiri - pet mladića koji su ga pitali jeli on Cooking sa Iskrice. Bili su mu sumnjivi pa je rekao da nije, nakon čega je jedan od mladića izvukao fotoaparat i počeo fotografirati. 

Fotografirali ga krvavog

Neven je nakon toga potrčao prema prvom autobusu te se ukrcao na liniju 203 koja vozi prema Bukovcu, ali se iskrcao kod Krematorija gdje ga je presrela ista grupica mladića. Mladić s fotoaparatom ga je udario nogom u glavu, nakon čega ga je fotografirao onako krvavog. Nakon što se podigao, potrčao je prema autobusu kojim je i došao te je vozač pozvao policiju i Hitnu pomoć. U bolnici mu je utvrđena fraktura nosa i ozljeda lijevog oka koje se od udarca potpuno zatvorilo.

Iskorak i Kontra podnijeli kaznenu prijavu

Pravni tim udruga Iskorak i Kontra priopćio je da je u povodu napada na 23-godišnjeg Nevena Rauka danas podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, ocjenjujući da to kazneno djelo, s obzirom na činjenicu da je oštećenik napadnut zbog svoje spolne orijentacije, treba sukladno zakonu tretirati kao zločin iz mržnje.

Pravni tim je u povodu tog napada protiv nepoznatog počinitelja podnio kaznenu prijavu za kaznena djela nasilničkog ponašanja, te rasne i druge diskriminacije. Pravni tim drži da ta kaznena djela, s obzirom na činjenicu da je oštećenik napadnut zbog svoje spolne orijentacije, treba sukladno zakonu tretirati kao zločin iz mržnje. 

'Mora se ponoviti tvrdnja da je Zagreb nesiguran grad'

'Sa žaljenjem moramo ponoviti tvrdnju da je Zagreb postao nesiguran grad u kojem se učestalo događaju fizički napadi na građane i građanke, osobito u vrijeme održavanja nogometnih utakmica', stoji u priopćenju koje potpisuju koordinatorica Lezbijske grupe Kontra Sanja Juras i koordinator Iskoraka, Centra za prava seksulanih i rodnih manjina Kristijan Grđan.

Zagrebačka policija izvijestila je o tom događaju kao o razbojstvu, navodeći da su trojica nepoznatih počinitelja u ponedjeljak oko 21,30 na području Medveščaka, Remetska cesta, uz uporabu tjelesne snage 23-godišnjaku otuđili torbu s dokumentima. Materijalna šteta nije bila utvrđena, a na pregledu u bolnici Sveti Duh ozljede nanesene 23-godišnjaku okvalificirane su kao lakše. Nakon što se pronađu počinitelji i nad njima se dovrši kriminalistička obrada moći se reći koji su motivi napada nepoznatih počinitelja, navode u policiji.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene