Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Četvorica su osumnjičenika, vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.


USKOK je objavio da je temeljem kaznene prijave PU zagrebačke donio rješenje o provođenju istrage protiv Pakistanca (20), dvojice Afganistanaca starih 25 i 31 godinu te 11 Hrvata zbog sumnje da su se udružili kako bi iz BiH u Hrvatsku i dalje u Sloveniju i Italiju prebacili veći broj stranih državljana.

Vezani članci Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Ovjeravali bjanko zadužnice i varali trgovačka društva od kojih su naručivali robu bez ikakve namjere plaćanja Policija u Velikoj Britaniji, ilustracija (Foto: AFP) Policija istražuje sumnjivu smrt u Londonu: Htio upucati nekog drugog, a pogodio - sebe

Četvorica suosumnjičenika u razdoblju od kraja srpnja do 18. listopada 2018., vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.

Potom su okrivljenici organizirali preuzimanje, prijevoz i smještaj stranih državljana te njihovo daljnje prebacivanje u Sloveniju. Na opisani je način u najmanje 13 navrata iz BiH u Hrvatsku prebačeno najmanje 15 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju najmanje 104 strana državljana, za što su okrivljenici primili najmanje 64.000 eura koje su međusobno podijelili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osmero okrivljenika.