Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta istraga

Krijumčarili migrante iz BiH, u tri mjeseca zaradili najmanje 64.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica su osumnjičenika, vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.

USKOK je objavio da je temeljem kaznene prijave PU zagrebačke donio rješenje o provođenju istrage protiv Pakistanca (20), dvojice Afganistanaca starih 25 i 31 godinu te 11 Hrvata zbog sumnje da su se udružili kako bi iz BiH u Hrvatsku i dalje u Sloveniju i Italiju prebacili veći broj stranih državljana.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Četvorica suosumnjičenika u razdoblju od kraja srpnja do 18. listopada 2018., vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.

Potom su okrivljenici organizirali preuzimanje, prijevoz i smještaj stranih državljana te njihovo daljnje prebacivanje u Sloveniju. Na opisani je način u najmanje 13 navrata iz BiH u Hrvatsku prebačeno najmanje 15 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju najmanje 104 strana državljana, za što su okrivljenici primili najmanje 64.000 eura koje su međusobno podijelili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osmero okrivljenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene