Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Četvorica su osumnjičenika, vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.


USKOK je objavio da je temeljem kaznene prijave PU zagrebačke donio rješenje o provođenju istrage protiv Pakistanca (20), dvojice Afganistanaca starih 25 i 31 godinu te 11 Hrvata zbog sumnje da su se udružili kako bi iz BiH u Hrvatsku i dalje u Sloveniju i Italiju prebacili veći broj stranih državljana.

Vezani članci Ekaterina K (Foto: Instagram) Otkriven ubojica ruske blogerice, način na koji je ubijena sve je šokirao, a motiv je bizaran Zlatko Pinjuh, načelnik općine Čeminac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Lokalni HDZ pokrenuo postupak za isključivanjem Zlatka Pinjuha iz stranke, raspuštena općinska organizacija

Četvorica suosumnjičenika u razdoblju od kraja srpnja do 18. listopada 2018., vjeruje se, u dogovoru s više nepoznatih osoba dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.

Potom su okrivljenici organizirali preuzimanje, prijevoz i smještaj stranih državljana te njihovo daljnje prebacivanje u Sloveniju. Na opisani je način u najmanje 13 navrata iz BiH u Hrvatsku prebačeno najmanje 15 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju najmanje 104 strana državljana, za što su okrivljenici primili najmanje 64.000 eura koje su međusobno podijelili.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv osmero okrivljenika.