Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć utjecaj na svjedoke

'Kralju otpada' jednomjesečni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud odredio je večeras jednomjesečni istražni zatvor zadarskom poduzetniku Mihi Zrniću Marinoviću, vlasniku tvrtke 'Odlagalište sirovina' koji je, kako se neslužbeno doznaje, pod istragom zbog poslovanja s Fondom za zaštitu i energetsku učinkovitost čiji je bivši direktor Vinko Mladineo jedan od osumnjičenih u slučaju Fimi media.

Zrniću Marinoviću jednomjesečni istražni zatvor odredio je zagrebački sudac istrage zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, a odbijen je prijedlog USKOK-a da mu se zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje se od njegovog branitelja, zadarskog odvjetnika Andreja Korljana, koji je najavio žalbu na sudsku odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga nezakonitog poslovanja Vinko Mladineo izašao iz pritvora Slika nije dostupna Tko je slijedeći? Fimi media - krenula od dna, a još nije došla od vrha

Uhićen u Zadru

Zadarski poduzetnik, poznat kao 'dalmatinski kralj otpada', uhićen je u Zadru i prevezen u Zagreb gdje je u sjedištu USKOK-a počelo njegovo ispitivanje. Na zagrebački Županijski sud doveden je oko 15 sati. Njegova tvrtka, koja ima podružnice u Zagrebu, Hvaru i Vranjicu javnosti je postala poznata po sanaciji bazena lužine tvornice glinice u Obrovcu vrijednoj 80 milijuna kuna, zatim čišćenju u šibenskim tvornicama lakih metala, elektroda i ferolegura (TLM i TEF) te sanaciji azbestnog otpada u Vranjicu.

>> USKOK istražuje i 'kralja otpada'

Te poslove Zrnić Marinović sklapao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zbog čega su nekadašnjeg direktora Mladinea ekološke udruge prozivale za namještanje poslova zadarskom poduzetniku.

Od uhićenja Mladinea u slučaju Fimi media, u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje državnog novca preko marketinške agencije, USKOK istražuje i poslovanje Fonda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene