Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Terete se za davanje i primanje mita

USKOK istražuje i 'kralja otpada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je pokrenuo istragu protiv Vinka Mladinea i Miha Zrnića Marinovića.

Pročitajte i ovo Zoran Marinović - 5 NAGRAĐIVANI SURADNIK NOVE TV Poznati fotoreporter ogolio dušu: ''I ja plačem kad mi se skupi, nepodnošljivo je nekad biti u mojoj koži" Slika nije dostupna Zloporaba položaja i ovlasti Potvrđena optužnica protiv zaposlenika Ruđera

USKOK Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Miha Zrnića Marinovića, vlasnika tvrtke Odlagalište sirovina, tereti za davanje i primanje mita, zlouporabe položaja i ovlasti. Njih dvojica se terete i za zlouporabu i prikrivanje protuzakonito dobivenog novca.

>> 'Dalmatinski kralj otpada' priveden u USKOK

Zrnić Marinović je danas ujutro uhićen, a poslijepodne će biti saslušan kod dežurne sutkinje koja će odlučiti o USKOK-ovom zahtjevu da mu se odredi istražni zatvor.

Mladinea i Zrnić Marinovića se sumnjiči da su se početkom kolovoza 2006. dogovorili da će Fond protivno Zakonu o javnoj nabavi s tvrtkom Odlagališta sirovina Fondu sklopiti više ugovora o poslovnoj suradnji i pritom isplatiti veći iznos od vrijednosti stvarno izvedenih radova na sanaciji opasnog i neopasnog otpada.

USKOK sumnjiči da je tvrtka Zrnić Marinovića pritom nezakonito zaradila najmanje pet milijuna kuna, za koliko je navodno oštećen Fond. USKOK-ovo priopćenje ne otkriva se koje poslove je Mladineo navodno namjestio zadarskom poduzetniku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene